SNP BIJELO POLJE: Neka nam živi Crna Gora, časna, poštena i njegoševska - Volim Podgoricu

SNP BIJELO POLJE: Neka nam živi Crna Gora, časna, poštena i njegoševska

Sinoć je u Bijelom Polju održana  sjednica Izvršnog odbora OO SNP, kojom je predsjedavao dr Radosav – Rašo Nišavić. Data je puna podrška politici rukovodstva partije na čelu sa Vladimirom Jokovićem, posebno u dijelu odnosa prema crkvi, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

“Na sjednici je zaključeno da ćemo i ubuduće slušati sve preporuke naše crkve i sveštenstva na čelu sa našim Episkopskim savjetom. Još jednom, najoštrije osuđujemo hapšenje episkopa budimljansko-nikšićkog vladike Joanikija, sveštenstva, nedužnih građana, kao i privođenje i hapšenje novinara, što smatramo nedopustivim i mimo svih evropskih i demokratskih načela kojima težimo”, saopšteno je iz SNP-a.

Iz te partije su kazali da SNP je i uvrijeme korone pokazao svoje lice i odgovoran odnos prema građanima.

“Osim novčanih donacija, ogromne pomoći u opštinama gdje uspješno vršimo vlast, u našem gradu smo predložili i niz mjera za pomoć onima kojima je u ovom trenutku najneophodnija. Nažalost, naše predložene  mjere nijesu usvojene, ali su ih predstavnici vlasti na kalkulantski način predstavili kao svoje. Istovremeno, naš odbornički klub je u potpunosti odgovorio postavljenim partijskim zadacima, ukazujući na pogubnost sprovođenja lokalne politike, posebno u odnosu prema crkvi, kao i zloupotrebi pandemije u partijske svrhe. Posebno izaziva ogorčenje činjenica da je vlast i ovu situaciju iskoristila da pomaže isključivo članovima DPS-a” kazali su iz odbora SNP u Bijelom Polju.

“Poštujući Crnu Goru kao staru državu, a ne privatnu tvorevinu stvorenu 2006.godine, koristimo i ovaj datum da našim sugrađanima ukažemo na pogubnost politike koju sprovodi DPS, podstičući podjele na njihove i naše i atmosferu obračuna, skrećući pažnju sa stvarnih problema. Mi znamo da naše građane interesuje kakve će plate imati, hoće li imati posla i kakva je budućnost njihove djece, a ne teme iz prošlosti koje, po svojoj ustaljenoj matrici, forsira aktuelni režim. Oni nemaju rješenja za ogromne ekonomsko- socijalne probleme i izmišljaju nove podjele po starim, njima svojstvenim metodama. SNP smatra da je promjena vlasti uslov za bolji život i perspektivu kako Bijelog Polje, tako i cijele države. Neka nam živi Crna Gora, ali ne privatna država nekolicine moćnika, nego naša časna, poštena, njegoševska Crna Gora. U toj novoj, modernijoj i pravednijoj državi jednakih šansi za sve, biće bolje i našim Bjelopoljkama i Bjelopoljcima. Za tu i takvu otadžbinu bori se i izboriće se vrlo brzo i Socijalistička narodna partija Crne Gore”, zaključeno je u saopštenju OO SNP Bijelo Polje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com