SRBIMA IZ CRNE GORE STIGLA POMOĆ: Vlada Srbije uplatila 1,64 miliona eura - Volim Podgoricu

SRBIMA IZ CRNE GORE STIGLA POMOĆ: Vlada Srbije uplatila 1,64 miliona eura

Vlada Srbije donijela je na današnjoj sjednici odluku o upućivanju jednokratne finansijske pomoći različitim udruženjima u Crnoj Gorii, koja se bave unapređenjem privredne, kulturne i političke saradnje Crne Gore sa Srbijom i Republikom Srpskom, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ukupna vrijednost pomoći iznosi više od 1,64 miliona eura.

Pomoć je stigla samo nekoliko dana nakon sastanka koji su predstavnici Srba u Crnoj Gori imali sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem putem video linka.

Vućić je nakon sastanka kazao da Srbi iz Crne Gore od Srbije očekuju podršku, kao i da će ta pomoć stići već narednih dana.

Sastanku su prisustvovali Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, predstavnici Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović i Nikola Minić, predstavnici Matice srpske u Crnoj Gori  Vladimir Božović i Jelica Stojanović, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjednik Udruženja književnika Crne Gore Novica Đurić, predsjednik Instituta za srpsku kulturu Budimir Aleksić, predsjednik Udruženja srpskih književnika Crne Gore i Hercegovine Bećir Vuković i direktor Srpske kuće Emilo Labudović.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com