UHAPŠENI PODGORIČANIN I KOTORANIN: Policija pronašla oružje, municija, novac - Volim Podgoricu

UHAPŠENI PODGORIČANIN I KOTORANIN: Policija pronašla oružje, municija, novac

Policija je u Kotoru uhapsila  I.T. (34) iz Pljevalja zbog sumnje da je izvrši krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela, te i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Osim toga policija je uhapsila  G.V. (41) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz policije.
“Osumnjičeni na motociklu marke “Honde”, nakon što se nijesu zaustavili na znak saobraćajne policije, su se dali u bjekstvo nakon čega je policija organizovala potjeru i ubrzo uhapsila ove osobe. Kod njih je pronađen pištolj marke “Glock”, kalibra 9 mm sa pet metaka u okviru, te jednim metkom u cijevi. Takođe, policija je ovom prilikom kod I.T. pronašla dva kriptovana sredstva komunikacije, veću svotu novca, kao i druge predmete. Pregledom lica G.V. policija je pronašla pištolj marke “Valter” kalibra 9mm sa 13
metaka u okviru. Takođe, ovom prilikom kod G.V. su pronađena dva kriptovana sredtva komunikacije, veća svota novca i drugi predmeti.
Takođe, policija je prilikom kontrole motocikla bez registarske oznake utvrdila da je sa istog uklonjen identifikacioni broj šasije, koji je takođe u cijelosti premazan masnom supstancom nalik na ulje. Ova kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je predmetni motocikl bio pripremljen za izvršenje krivičnog djela, te za uništavanje predmeta i tragova povezanih sa istim”, navode iz policije.

Utvrđeno je da je G.V. u Crnu Goru ušao ilegalno te da je za njim raspisana interpolova potjernica po odluci Osnovnog suda u Danilovgradu zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, te i krivično djelo teška tjelesna povreda, zbog kojih se potraživao za izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od pet godina.
Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor u saradnji sa službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije preduzimaju dalje neophodne mjere i radnje u izviđajnom postupku.
Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom državnom tužiocu koji im je odredio zadržavanje do 72 sata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com