Otkriveno kako je Ukrajinac opustošio bankomate u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Otkriveno kako je Ukrajinac opustošio bankomate u Crnoj Gori

Apelacioni sud produžio je pritvor ukrajinskom državljaninu I. Y. (39), optuženom da je sa dvojicom saučesnika iz nekoliko bankomata ukrao više od 135.000 eura.

Pritvor mu je produžen nakon što je protiv njega i okrivljenih Č. V. i B. A. podignuta optužnica kojom se terete da su počinili produženo krivično djelo računarska prevara.

Prema navodima optužnice lemilicom su izrezali dio iznad displeja, potom otopili plastični dio bankomata NLB banke i kroz napravljeni otvor došli do računarskog sistema. Nakon što su se povezali na računarski sistem bankomata, zadali su mu komandu da isplati sav novac.

U rješenju o produženju pritvora piše da je okrivljeni I. Y. osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret.

Odnosno, da je u oktobru 2019. u Podgorici, Tivtu i Budvi, sa Č. V. i B. A. unio računarski podatak i time uticao na rezultate elektronske obrade, prenos podataka i funkcionisanje računarskog sistema filijale NLB-a, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od trideset hiljada eura.

Ukrajinski državljanin I.Y. i Č.V. optuženi su da su 5. oktobra prošle godine, oko 23 časa u Podgorici, otopili plastični dio bankomata NLB banke i kada su se povezali na računarski sistem, bankomatu zadali komandu da isplati sav novac – isplaćeno im je 63.670 eura.

Isto su učinili i 20. oktobra u Tivtu i Budvi.

Te noći, oko 3 sata poslije ponoći su iz bankomata NLB banke u Tivtu, na isti način, ukrali 43.200,00 eura, a sat kasnije iz bankomata iste banke u Budvi 30.000 eura.

Optuženi ukrajinski državljanin tokom odbrane nije sporio da su on, Č. V. i B. A. počinili krivično djelo na način kako je to predstavljeno optužnicom, ali tvrdi da je njegova uloga bila da vozi i vodi računa da niko ne naiđe.

 

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com