U CRNOJ GORI DOZVOLJEN DOLAZAK MALIH AVIONA I HELIKOPTERA: Bogati neće morati u izolaciju - Volim Podgoricu

U CRNOJ GORI DOZVOLJEN DOLAZAK MALIH AVIONA I HELIKOPTERA: Bogati neće morati u izolaciju

Još jedna od mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) u Crnoj Gori, koja se može smatrati diskriminatorskom, što nadležni i priznaju, nedavna je odluka da se dozvoli dolazak malih aviona i helikoptera, do 10 sjedišta, u zemlju.

Tim letjelicama mogu da dođu samo bogati ljudi, koji neće morati u karantin, dok na primjer crnogorski građani, koji se i dalje vraćaju iz inostranstva, moraju u izolaciju čak iako imaju negativan test na koronu.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) su objasnili da je riječ o prvoj u nizu mjera popuštanja restrikcija u avio-saobraćaju i da se ona odnosi na vrlo mali broj ljudi koje mogu lako pratiti.

Priznaju, ipak, da su oni u povlašćenom položaju u odnosu na ostale putnike.

“Navedena mjera u određenom djelu zaista se može smatrati pozitivnom diskriminacijom osoba koje dolaze na ovaj način, ali je neophodno posmatrati je samo u svijetlu postepenog popuštanja”, istakli su u IZJ.

Kako su naveli, ako se ovaj način dolaska stranih gostiju pokaže kao validan i izvodljiv, vrlo je moguće da će biti primjenjivan i na druge putnike.

A.K.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com