Home / NOVOSTI / Hronika / Vandali polomili državne zastave na gradskom Trgu
(Foto: Jadranka Ćetković)

Vandali polomili državne zastave na gradskom Trgu

U ranim jutarnjim časovima vandali su na Trgu slobode polomili 12 državnih zastava, koje se svake godine postavljaju u čast obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana državnosti.

Ovaj vandalski akt izazvao je zgražavanje  građana Bijelog Polja, a predsjednik Opštine Petar Smolović najoštrije je osudio “ovaj čin primitivizma, uperen protiv državnih simbola, sve sa ciljem da atakuje na mir i suživot koji vjekovima postoji u Bijelom Polju”.

“Zajedno sa nadležnim državnim organima učinićemo sve da se vandali privedu pravdi i kazne. Povampireni fašizam koji je prisutan u izjavama nekih desničarskih političara ovih dana, izgleda da daje podstrek labilnim osobama, da napadnu na državne simbole i to bas na trgu Slobode u najtoleratnijem i najtransparetnijem gradu u Crnoj Gori. Poručujemo im da velika većina građana ostaje na evropskom putu antifasizma, mira i tolerancije koji ne mogu uzdrmati ni ovakvi postupci neodgovornih pojedinaca”, kazao je Smolović.

loading...

One comment

  1. Božidar Šofranac

    Da ste pitali građane na referendumu za državne simbole zastave himnu drukčije bilo onda bi Građani odlučili a ovako to donese Gospodin Krivokapić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com