CG GRANICE OSTAJU ZATVORENE ZA SRBIJU I RS: Brnabić najavila KONTRAMJERE i pozvala građane da ne idu gdje NISU DOBRODOŠLI - Volim Podgoricu

CG GRANICE OSTAJU ZATVORENE ZA SRBIJU I RS: Brnabić najavila KONTRAMJERE i pozvala građane da ne idu gdje NISU DOBRODOŠLI

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić oglasila se povodom odluke crnogorskog režima da otvori granice za sve, osim za Srbe iz Srbije i Republike Srpske.

“Dobro je da su građani mogli da vide da smo nepoželjni u Crnoj Gori i to samo zato što nismo lagali ljude da umiru od gripa ili zapaljenja pluća, a ne od koronavirusa. Nastavićemo da se ponašamo odgovorno uvijek govoreći istinu. Ovo nije pravi razlog ovakvog ponašanja crnogorskog premijera. Mi nećemo odgovarati recipročnim mjerama i nećemo sprečavati da građani Crne Gore uđu u Srbiju, ali ćemo još jače i snažnije sprečavati crnogorske kriminalce i predstavnike mafijaških klanova da ulaze u našu zemlju koji su decenijama terorisali naše građane”, kazala je Branbić i dodala da će biti preduzete nove mjere.

“U borbi protiv kriminalaca koji dolaze iz Crne Gore nećemo imati milosti. Ovakav odnos crnogorskog premijera poslao je jasnu poruku našim građanima, a ja želim još jednom da zamolim građane da što duže i u što većem broju ostanu u našoj Srbiji, a ako već moraju negdje da odu da nikako ne idu tamo gdje su naši državljani nepoželjni”, rekla je Brnabić.

MARKOVIĆ: CG dobila bitku sa opakim virusom, planiramo da od sljedeće sedmice otvorimo vrtiće, uskoro otvaranje granica (UŽIVO)

Premijer Duško Marković danas je na konferenciji za medije kazao da smo bitku sa opakim virusom dobili i Crna Gora je postala prva “korona fri” država u Evropi”.

Marković je saopštio da je Crna Gora odlučila da u prvim danima juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i BiH, odnosno Republiku Srpsku, odakle nam tradicionalno dolazi najviše turista.

Pojasnio je da će se granice otvarati za one zemlje u kojima je broj zaraženih 25 i manje u odnosu na 100.000 stanovnika.
Kako je rekao, granice će biti otvorene sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje, a to su Hrvatska, Slovenija, Albanija, Austrija, Njemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Grčka.

Mjere bi, kako je Institut najavio, trebale da stupe na snagu od 1. juna i to znači da ćemo imati dozvoljena javna okupljanja do jednog broja. Mi tako već ulazimo u proces uvođenja javnih okupljanja uz određene mjere, rekao je Marković dodajući da će organizovanje litija ostaviti za neki drugi put.

1 komentar

  1. A mozes li molim te i ove ostale Srbe sto zive u CG nekako da pozoves da se presele za Srbiju.!! ??? Ahh Hahahahahahaa

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com