PODGORICA: Zbog nepoštovanja mjera okrivljeno 119 osoba - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zbog nepoštovanja mjera okrivljeno 119 osoba

Zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti u Osnovnom sudu u Podgorici, formirano je ukupno 109 predmeta protiv 240 osoba, i donijeto je 55 presuda u kojima su 119 osoba oglašeno krivim, dok je u 54 predmeta krivični postupak u toku i biće okončan u najkraćem roku, saopšteno je iz Osnovnog Suda.

Osim toga za 73 osobe je određen pritvor zbog navedenog krivičnog djela.

“Izrečene su ukupno 24 kazne zatvora, 77 kazni zatvora koja se izdržavaju u prostorijama za stanovanje i 18 novčanih kazni. Ukupna visina novčanih kazni iznosi 26.300 eura, dok je u korist humanitarnih organizacija, fonda ili javne ustanove uplaćeno ukupno 58.100 eura”, navode u Osnovnom sudu.

Naglašeno je da ovaj sud od danas nastavlja normalan rad, koji je usporila pojava koronavirusa u Crnoj Gori.

“U periodu od 16.marta  pa do danas Sud je radio posebnim režimom rada, i sudilo se samo u predmetima hitne prirode, koji ne trpe odlaganje u skladu sa zakonom, kao i u ranije zakazanim predmetima”, naglašavaju u Osnovnom sudu u Podgorici. I pored ove činjenice u navedenom periodu, riješena su ukupno 2.159 predmeta, u svim vrstama predmeta”, zaključeno je u saopštenu Osnovnog suda u Podgorici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com