VUKOVIĆ: Oštro osuđujemo ponašanje hibridnog DPS režima koji je krenuo sa udarima na spomenike - Volim Podgoricu

VUKOVIĆ: Oštro osuđujemo ponašanje hibridnog DPS režima koji je krenuo sa udarima na spomenike

Politička stvarnost u Crnoj Gori nas je posle toliko godina naučila, da sa svakim procentom pada rejtinga DPS-a, sa svakom aferom ili pogubnim potezom po građane, slijedi lomljenje spomenika, skrnavljenje simbola ili iscrtavanje fasada na zgradama širom naše države. Međutim, režim je toliko izblijedio i oronuo da su i njegove tajne službe potpuno izgubile na kreativnosti, jer nema čovjeka u Crnoj Gori koji ne prepoznaje njihov otisak, rukopis i mastilo, saopštio je Mitar Vuković, odbornik Demokrata u Skupšini Glavnog grada.

“Potpuno je jasno da su nalogodavci lomljenja ploče na spomeniku u Piperima isti oni što izdaju naloge za crtanje četiri ocila i “ovo je Srbija” na zgradi Arhiva na Cetinju pred svake lokalne i parlamentarne izbore, isti oni što su naložili lov na omladinu LSCG devedesetih, isti oni što su organizovali deportacije Bošnjaka i Muslimana, isti oni koji su naložili maltretiranje Albanaca, isti oni što su raspirivali mržnju prema Hrvatima i huškali na Dubrovnik, isti oni koji vode program šikaniranja i omalovažavaja Srba, isti oni što distribuiraju po kafanama i kladionicama krilatice “svi su isti”, “bolje i ovi nego opozicija”, “opozicija je protiv države” i “nema što – ništa im se ne može – ja bi glasao – ali nemam za koga”. Naravno, već prepoznatljivi tok je da se odmah nakon objavljivanja informacije o skrnavljenju izdaje unaprijed pripremljeno saopštenje DPS-a kojim se oni zgrožavaju atacima na državu i potvrđuju svoj navodno zaštitnički odnos. Međutim, zaštitnički odnos se ne pokazuje unaprijed smišljenim praznoslovljem, niti fraziranjem, već, isključivo, hitnim otkrivanjem počinilaca ovog sramnog čina, a baš to je, gle slučajnosti, jedino čega se vlasti nisu dosjetile da učine ovim povodom, kaže Vuković.

“Oštro osuđujemo ponašanje hibridnog DPS režima koji je krenuo sa udarima na spomenike, državne simbole i vjerske objekte. Toliko je političkoj garnituri autokrata stalo do istorije, tradicije i kulturne baštine, da su spremni da je odmah unište samo da posvađaju građane i opstanu.

Zato je zajednički zadatak svih nas da svađe ostavimo onima koji su iz svađa sazdani, jer nema veće kazne za njih i svijetlije budućnosti za nas od pomirenja, solidarnosti i zajedništva ljudi svih vjera i nacija.

Mi pripadamo velikoj porodici evropskih naroda i ne smijemo dozvoliti da naša raznolika kultura i tradicija bude hrana za opstanak autokrata, već bogatstvo i znak našeg prepoznavanja.

Crna Gora se uvijek ponosila i ponosiće se svojom antifašističkom vertikalom, a zgražavati pećinskim nacionalizmom čiji je autor, potpisnik i predvodnik DPS”, navode Demokrate.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com