970x250

DEKAN VUŠANOVIĆ: Na master studijama Mašinskog fakulteta 160 mjesta

Na reformisanim master studijama Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, koje su od ove godine besplatne, planiran je upis ukupno 160 studenata na pet studijskih programa.

300x250

Dekan ovog fakulteta prof. dr Igor Vušanović kaže da na Mašinskom fakultetu imaju veliku lepezu studijskih programa, u ponudi dvogodišnjih master studija i to: Mašinstvo sa tri podsmjera, Drumski saobraćaj, programi koji su  nastavak postojećih programa na osnovnim studijama kao i tri nova multidisciplinarna programa: Mehatronika, Energetska efikasnost i Kvalitet i standardizacija“, kazao je Vušanović.

„S obzirom na aktuelnost trenutka kao i usvojene agende naših državnih tijela očekujemo povećano interesovanje za programe Energetska efikasnost i Mehatronika, kao i za naše tradicionalne smjerove na studijskom programu Mašinstvo, misleći prije svega na energetiku. Programi su moderno urađeni u saradnji sa kolegama sa Elektrotehničkog, Arhitekture i Građevinskog fakulteta koji su nam po vokaciji najbliži“, ističe dekan Vušanović.

Prema njegovim riječima, na Mašinstvu je planiran upis 40 studenara, na Drumskom saobraćaju 30, Kvalitet i standardizacija 20, Mehatronika 40 i Energetska efikasnost 30 studenata, sve ukupno 160 studenata.

„Poštujući normativna akta Univerziteta Crne Gore, kao i Zakon o visokom obrazovanju i ove godine odlučili smo da ponudimo upis za jednu godinu specijalističkih studija i to za ukupno 30 studenata na Mašinstvu i 20 studenata na Drumskom saobraćaju“, kazao je dekan Vušanović.

On je najavio i da je na jednogodišnjim master samofinansirajućim studijama ove godine predviđen upis za 20 studenata na Mašinstvu, 15 na Drumskom saobraćaju i 20 na Mehatronici. Školarina po semestru iznosi 750 eur.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close