OD UBISTVA JOVANOVIĆA 16 GODINA Marković: Teret Duškove likvidacije je na državi i njenim institucijama - Volim Podgoricu

OD UBISTVA JOVANOVIĆA 16 GODINA Marković: Teret Duškove likvidacije je na državi i njenim institucijama

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik lista Dan, Duško Jovanović ubijen je na današnji dan prije 16 godina ispred redakcije tog medija.

Jovanović je ubijen oko ponoći 27. maja 2004. godine, kada je u njega, iz golfa 3, ispaljen rafal iz automatske puške.

Predsjednik Komisije za praćenje istraga napada na novinare i zamjenik glavnog i odgovornog urednika “Dana” Nikola Marković rekao je da godišnjica ubistva Jovanovića opominje čitavo društvo da taj monstruozni zločin nije rasvijetljen ni poslije 16 godina.

On je kazao da se ne znaju nalogodavci ni izvršioci, a da stvar bude još gora najveći predstavnici pravosuđa kažu da su male šanse da ovo ubistvo ikada bude rasvijetljeno.

“Na taj način priznali su nemoć ili nezainteresovanost vlasti da se taj slučaj rasvijetli do kraja. Sve dok je tako, teret Duškove likvidacije upravo je na državi i njenim institucijama”, upozorio je Marković, prenosi Dan.

Uprkos brojnim propustima u istrazi, kaže, niko nije čak ni disciplinski kažnjen, a kamoli smijenjen što ovaj slučaj tapka u mjestu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com