OTKAZUJE SE ADRIA TOUR U CRNOJ GORI? Ni Novak Đoković ne smije da putuje u Podgoricu - Volim Podgoricu

OTKAZUJE SE ADRIA TOUR U CRNOJ GORI? Ni Novak Đoković ne smije da putuje u Podgoricu

Srpski teniser Novak Đoković organizuje teniski Adria Tour na kojem će učestvovati velike zvijezde bijelog sporta. Osim Đokovića potvrđeno je učešće Dominika Tima, Aleksandra Zvereva i Grigora Dimitrova.

“Adria Tour” je takmičenje humanitarnog karaktera, koje će ujedno biti prilika i da se pomogne ugroženima, ali i da se održi forma u tenisu. Za sada se zna da su Beograd i Zadar sigurni domaćini turnira, dok za BIH konkuriše Banja Luka, a za Crnu Goru se još uvijek ne zna ko bi mogao da organizuje.

U organizaciji srpskog šampiona, „Adria Tour“ će biti održan u gradovima širom Balkana, a prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banja Luku (3/4. jul).

Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju, 5. jula gde će Novak i Damir Džumhur da odigraju egzibicioni meč.

Predsjednik Teniskog saveza Crne Gore Dimitrije Rašović rekao je da Crna Gora ima uslove da organizuje turnir na “Adria tour”, da ugosti Novaka Đokovića i teniske asove, ali da “Teniski savez nije dobio nikakvo zvanično obavještenje o inicijativi niti o bilo čemu vezanom za ‘Adria Tour’”.

“Imao sam samo kraći razgovor sa Dušanom Orlandićem (izvršnim direktorom Teniskog saveza Srbije) ali on mi je rekao da ćemo najvjerovatnije razgovarati tokom ove i naredne nedjelje. Slušao sam šta je Novak pričao pre nekoliko dana na konferenciji za medije, on je tada rekao da je još upitno da li će se sve organizovati na teritoriji Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Mi ćemo se, kao i u svemu do sada, ponašati odgovorno i korektno, ali ne možemo reagovati ako nismo ništa ni dobili”, izjavio je Rašović za novu.rs.

“Ne znam ni koliko je ta mjera o kojoj se priča, još zvanična. Ne bih o političkim relacijama, time se ne bavim. Ja sam profesor, bavim se drugim stvarima u životu, ali sam i neko ko je na funkciji u Teniskom savezu Crne Gore 15 ili 16 godina”, naveo je Rašović.

Rašović kaže da Crna Gora ima više mogućih lokacija na kome bi mogao da se održi turnir, 28. i 28. juna.

“To nije problem. Razgovarajući sa Duškom Orlandićem, napomenut je Porto Montenegro, ali imamo uslove i u Ulcinju, Budvi, Nikšiću i drugim gradovima. To nije kao kada se organizuje Dejvis kup, koji zahtijeva poštovanje određenih uslova i pravila. Sve zavisi, ali prvo treba vidjeti šta će se dalje događati”, zaključio je predsjednik Teniskog saveza Crne Gore.

2 komentara

  1. great post, very informative. I’m wondering why the other specialists of this sector do not understand this. You should proceed your writing. I am sure, you’ve a great readers’ base already!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com