RASIM LJAJIĆ: Bolje da se dogovorimo, mjere i kontramjere neće nikome dobro donijeti - Volim Podgoricu

RASIM LJAJIĆ: Bolje da se dogovorimo, mjere i kontramjere neće nikome dobro donijeti

Ministar trgovine, turizam i telekomunkacija Rasim Ljajić izjavio je danas da se nada da će od 1. juna građani Srbije moći normalno da putuju u Crnu Goru i da je potrebno da svi spuste loptu.
On je za RTS rekao da je juče ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević rekao da odluka Crne Gore da od 1. juna otvori granice za građane devet zemalja, među kojima nema Srbije, nije konačna.

Ljajić je rekao da ne vidi ekonomsku logiku te mjere i da je epidemiološka situacija u regionu takva da olakšava prelaz granica.

Treba da svi spustimo loptu, da uđemo u proces dogovaranja i rješavanja svih otvorenih pitanja, jer konfrontacija, mjere i kontramjere neće nikom dobro donijeti, rekao je Ljajić.

Ljajić je istakao da je potrebno da u regionu postoje najbolji mogući odnosi sa svim zemljama u regiona, kao i da je Srbija za to puno učinila, dodavši da jedino udruženi imamo šanse da imamo neki rezultat na globalnom tržištu.

On je naglasio da treba da se vratimo na teren ekonomije, na teren interesa i da je interes Srbije da ima najbolje odnose sa Crnom Gorom, kao što vjeruje i da Crne Gora ima interes da ima najbolje odnose sa Srbijom.

Podsjetimo, nakon odluke Vlade Crne Gore da srpkim državljanima neće biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru od 1. juna kada se otvaraju granice za desetak država, oštro je reagovao državni vrh Srbije, a premijerka Ana Branbić pozvala je srpske građane da ne idu na ljetovanje u Crnu Goru, što su, diplomatski, učinili i šef diplomatije Ivica Dačić i zamjenica premijera Zorana Mihajlović.

Uslijedila je odluka da se avionima Montenegro Airlinesa zabrani slijetanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla koja je na snazi od danas.

NE PROPUSTITE:

SRPSKI KONTRAUDAR NA ODLUKU CRNE GORE: Zabranjeno slijetanje avionima Montenegro erlajnsa

LOGIKA CG VLADE ZA SPAS SEZONE: Rampa za Srbiju i RS, uzdaju se u Jermeniju, Kazahstan i Rusiju

TVITER KLJUČA: Tviteraši odgovaraju Vladi CG: Koju drogu uzimate? Pecaćete ribu na kraju sezone (FOTO)

CG GRANICE OSTAJU ZATVORENE ZA SRBIJU I RS: Brnabić najavila KONTRAMJERE i pozvala građane da ne idu gdje NISU DOBRODOŠLI

DAČIĆ O ODLUCI CRNE GORE: Crnogorska vlast jasno poručila Ne trebaju nam turisti iz Srbije

DODIK O ODLUCI CG VLADE: Zatvaranje granica za Srbe govori o panici vlasti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com