CRNOGORSKA POLICIJA ISTRAŽUJE ŠKALJARCE: Pretresli više objekata u Podgorici i na Cetinju, trojica privedena na poligraf - Volim Podgoricu

CRNOGORSKA POLICIJA ISTRAŽUJE ŠKALJARCE: Pretresli više objekata u Podgorici i na Cetinju, trojica privedena na poligraf

U okviru istrage o kriminalnim aktivnostim tzv. škaljarskog klana, policija je pretresala više objekata u Podgorici i na Cetinju, a potom i saslušala one u čijim domovima je traženo oružje.

U toj akciji, zbog stvaranja kriminalne organizacije policija je juče uhapsila Cetinjane Miloša Đuričkovića, Sava Lipovinu i, kako navodi podgorički dnevnik Vijesti, izvjesnog Borozana i saslušala više osoba povezanih sa njima.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da su “škaljarci”, koji su juče privođeni poligrafski ispitivani i za teška krivična djela, među kojima su i ubistva iz prethodnog perioda, ali i pranje novca.

“Specijalno državno tužilaštvo ispituje povezanost uhapšenih Cetinjana sa krivičnim delima koja su se događala u proteklom periodu. Tokom istrage će se utvrditi svi detalji kriminalnog djelovanje ove grupe”, rekao je sagovornik lista iz tužilaštva.

Istragom, inače, rukovodi specijalna tužiteljka Lidija Vukčević.

FOTO: EPA/BORIS PEJOVIĆ

Izvor Vijesti iz vrha Uprave policije rekao je da je istraga, koju su juče priveli kraju, osjetljiva i da do konačne realizacije ne mogu govoriti o detaljima. Nisu saopštili ni da li su pretresima pronašli dokaze za krivična djela koja istražuju.

Đuričković je, preciziraju, rođeni brat Radomira Đuričkovića i brat od strica Gorana Đuričkovića, koji su ubijeni u ratu kotorskih kriminalnih klanova.

U optužnici za ubistvo Radomira Đuričkovića na Cetinju, navodi se da je smrtonosne hice ispalio Igor Mašanović, a da je Mario Milošević dao novac za kupovinu automobila, kojim je u noći ubistva upravljao Vukan Vujačić.

Gorana Đuričkovića, prema optužnici, ubio je Banjalučanin Srđan Popović, koga će Austrija izručiti Crnoj Gori, prema najavama nadležnih.

Oba ubistva navodno naručena su od vođa tzv. kavačkog kriminalnog klana. Kum braće Đuričković – Goran Radoman, prva je žrtva kokainskog rata između škaljarskog i kavačkog klana.

Miloša Đuričkovića, u maju 2017. godine pokušali su da ubiju u Beogradu. Taj Cetinjanin tada je ranjen dok je stajao na terasi svog stana. Hitac ispaljen iz snajperske puške pogodio ga je u predjelu vrata.

FOTO: PROFIMEDIA

Lipovina je hapšen više puta, a u decembru prošle godine oslobođen je optužbi za ubistvo.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva, nedavno su mu lisice na ruke stavljane zbog sumnje da je učestvovao u pranju novca.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije nisu precizirali da li su u istoj akciji inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije juče u glavnom gradu pretresli kuću Milića Minje Šakovića.

Navodno, inspektori su kod tog Podgoričanina, koji važi za visokopozicioniranog člana škaljarskog klana došli tražeći oružje, pišu Vijesti.

(Tanjug)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com