NKT OBJAVIO SPISAK: Iz ovih država je dozvoljen ulazak u CG od 1. juna - Volim Podgoricu

NKT OBJAVIO SPISAK: Iz ovih država je dozvoljen ulazak u CG od 1. juna

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti saopštilo je večeras da je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da je od 1. juna dozvoljen ulazak stranaca u Crnu Goru, i to bez karantina i samoizolacije, ako je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi čiji je stranac rezident i u državi iz koje stranac ulazi u Crnu Goru, objavljeno je na Tviter profilu Vlade Crne Gore.

Od 1. juna dozvoljen je ulazak stranaca u Crnu Goru iz zemalja sa upravljivim nivoom zaraze.
Na listi koja se jednom sedmično ažurira nalaze sljedeće zemlje koje imaju manje od 25 aktivnih slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika: Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, Kosovo, Njemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Izrael, Sjeverna Makedonija, Republika Irska, Češka, Finska i Estonija.

“Crna Gora ne zatvara svoje granice. Naprotiv. Naše granice otvaramo, i to u skladu sa preporukama struke za velikim brojem zemalja, na dobrobit i građana i brojnih turista koji će nas posjetiti ovoga ljeta”, istakao je predsjednik NKT, Milutin Simović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com