POKUŠAJ UBISTVA ZVICERA U KIJEVU: Uhapšen ukrajinski policajac, pomogao ubicama? - Volim Podgoricu

POKUŠAJ UBISTVA ZVICERA U KIJEVU: Uhapšen ukrajinski policajac, pomogao ubicama?

Službenik nacionalne policije Ukrajine Rostislav Černobrivi priveden je u istrazi pokušaja ubistva Radoja Zvicera – izvijestio je telegram-kanal “Country Policy”, pozivajući se na izvore u tamošnjem Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Prema medijskim navodima, radi se o višem naredniku iz kijevske policijske pukovnije.

Navodno je, kako je pokazala istraga, pomogao Stefanu Đukiću, Emilu Tuzoviću iz Crne Gore, te Milanu Brankoviću i Petru Jovaniću, iz Srbije, od kada su stigli u Ukrajinu.

“Prema istrazi, Černobriv je sa drugim policajcima iz kijevskog puka pomogao ubicama od trenutka kada su stigli u Ukrajinu,” saopšteno je.

1590616108licna

Foto: Obozrevatel

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Zvicera su uhapšeni u Odesi.  Prilikom hapšenja pružali su otpor i pokušali da pobjegnu.

5208849zvicerff

Foto: detective-info.com.ua

Ukrajinska policija je već u aprilu imala operativne informacije da je da četiri osobe iz Crne Gore i Srbije planiraju likvidaciju Radoja Zvicera. Prema rezultatima istrage, Đukić, Tuzović, Branković i Jovanić su oružje nabavili preko dvojice bivših boraca, veterana ukrajinske antiterorističke organizacije ATO. Oni su im pomogli da dođu do oružja i municije kroz ilegalne kanale, prenosi Pobjeda.

Sve to vrijeme telefoni napadača su bili pod tajnim policijskim nadzorom.

Policija u kratkom roku locirala osumnjičene i presrela ih. Ubrzo nakon pucnjave, policija je utvrdila rutu kretanja osumnjičenih koji su namjeravali da napuste zemlju van carinske kontrole, na granici između Ukrajine i Moldavije. Kako je utvrđeno da su napadači naoružani, u policijsku akciju su bili uključeni i pripadnici specijalne jedinice KORD.

Prema riječima šefa Nacionalne policije Igora Klimenka, oni su stigli u Ukrajinu početkom maja, unaprijed kupili vozila, automatsko oružje i organizovali nadzor nad budućom žrtvom i njenom porodicom.

U Zvicera je ispaljeno više hitaca, od kojih su ga tri pogodili u grudni koš. On je hospitalizovan na intenzivnoj njezi i u kritičnom je stanju. Vođa kavačana je pod policijskom zaštitom.

UHAPŠENI NAPADAČI NA RADOJA ZVICERA: Srbin, Crnogorac i Makedonac osumnjičeni da su ispalili PET HITACA u šefa kavačkog klana u Kijevu (FOTO)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com