Home / NOVOSTI / Društvo / BEOGRADSKI SINDIKAT U SPOTU DPS-A: Brane nam ulazak u Crnu Goru a nama se hvale (VIDEO)

BEOGRADSKI SINDIKAT U SPOTU DPS-A: Brane nam ulazak u Crnu Goru a nama se hvale (VIDEO)

Grupa Beogradski sindikat reagovala je na video-spot OO DPS Nikšić u kojem je u promociji turističkih i festivalskih dešavanja u tom gradu iskorišten snimak njihovog nastupa, iako im je, podsećaju, od februara zabranjen ulaz u Crnu Goru uz obrazloženje da “predstavljuju opasnost po nacionalnu bezbednost”, piše B92.

Članovi Beogradskog Sindikata navode da se na zvaničnom kanalu Televizije Nikšić na Jutjubu povodom 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore pojavio video-spot u kojem se čelnici DPS, odnosno opštine Nikšić hvale kako je “Nikšić postao grad festivala”, a uz to ide snimak koncerta Beogradskog sindikata na nikšićkom Bedem festu.

AMFILOHIJE DANAS ODLIKOVAO BEOGRADSKI SINDIKAT;Htjeli smo biti dio najčistijeg i najdostojanstvenijeg građanskog skupa našeg vremena& (FOTO)

Beogradski sindikat posvetio pjesmu braći i sestrama u Crnoj Gori: Sviće zora(VIDEO)

Članovi grupe kažu da im je drago što je njihov koncert ostavio takav utisak da je završio u kulturnoj promociji Crne Gore, ali napominju i da im nije drago što je u pitanju video-spot “koji očigledno služi za promociju jedne političke partije”.

“Zna se da smo mi bend koji se ne bavi stranačkom propagandom, već nastupa za sve ljude koji vole našu muziku. Paradoksalno je to što je u pitanju promocija političke stranke režima koji nam je prije samo tri mjeseca zabranio ulazak u Crnu Goru iz razloga nacionalne bezbjednosti”, kazali su za Tanjug članovi Beogradskog sindikata.

Nije im, kažu, jasno kako istovremeno mogu biti primjer “dobre energije u kojoj uživaju desetine hiljada mladih ljudi i onih koji se tako osjećaju” i prijetnja za nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

“Iskreno se nadamo da će vlast u Crnoj Gori uvidjeti koliko je besmisleno ograničavati slobodu kretanja muzičarima, pjesnicima, profesorima, akademicima i drugim intelektualcima iz Srbije samo zbog iznijetog mišljenja”, poručuju članovi benda.

Bendu Beogradski sindikat 22. februara nije dozvoljeno da uđe u Crnu Goru, gdje su planirali da učestvuju na na litiji u Podgorici.

 

 

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com