DAKIĆEVCI POTRAŽUJU 60 MILIONA EURA: Traže isplatu i javno izvinjenje zbog duševnih bolova - Volim Podgoricu

DAKIĆEVCI POTRAŽUJU 60 MILIONA EURA: Traže isplatu i javno izvinjenje zbog duševnih bolova

Bivši radnici “Radoja Dakića” i povjerioci u stečajnom postupku, koji se vodi u ovom preduzeću, tražili su od premijera Duška Markovića da se predstojećim rebalansom budžeta predvidi i isplata njihovih dugovanja.

Prema pravosnažnim presudama koje se ne izvršavaju 15 godina, oni potražuju oko 60 miliona eura.

Traže i da se za veći dio od ukupno 1.800 bivših radnika isplati 2,5 miliona eura na ime nematerijalne štete i duševnih bolova, u skladu sa odlukama Ustavnog suda.

“Budući da u ovom obraćanju nijesmo obuhvatili sve sporno, predlažemo da predsjednika Vlade direktno upoznamo sa činjenicama kako bi se ovaj problem riješio na državnom nivou. Nemamo ništa protiv da se rastegne vraćanje presuđenih dugova u više rata. Zahtijevamo javno izvinjenje zbog nanošenja duševnih bolova bivšim radnicima “Radioja Dakića“ i sudsku odgovornost za sve one koji su kršili Ustav Crne Gore i međunarodne konvencije”, navodi se u pismu premijeru koje potpisuje predstavnik bivših radnika Milan Vukčević.

On je istakao i da isplatom nematerijalne štete (za dio bivših radnika) problem nije nestao “već se umnožio, a i razlozi su ostali isti i nijesu otklonjenje štetne posljedice”.

A.K.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com