Home / NOVOSTI / Društvo / Novo vještačenje potvrdilo odbranu Miomira Mugoše

Novo vještačenje potvrdilo odbranu Miomira Mugoše

Vrijednost gradskog zemljišta koje je bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša 2007. godine ustupio preduzeću “Carine” na dan 21.jun 2007. godine iznosila je 248 eura po metru kvadratnom dok je 27. oktobra 2011. godine njegova vrijednost procjenjena na 167 eura za metar kvadratni, navodi se u vještačenju građevinske i finansijsko ekonomske struke koji je potpisala Sanja Radović.

Navodi u ovog nalaza suprotni su prethodnom vještačenju u kojem su vještaci građevinske i finansijske struke Vukašin Đuričković i Milenko Popović utvrdili cijena od 857 eura po metru kvadratnom.

Kako je odbrana tvrdila da je visina cijene u prvom nalazu nerealna, sud je sredinom oktobra uvažio njihov predlog i naložio novo vještačenje građevinske i ekonomsko finansijske struke.

Specijalno tužilaštvo tereti Mugošu da je prilikom prenosa prava građevinskog zemljišta na Starom aerodromu firmi Carine ispod tržišne cijene za 165 eura po metru kvadratnom oštetio gradsku kasu za blizu sedam milliona eura.

Prema navodima optužnice SDT-a, navodi se da je optuženi Mugoša prenos prava na gradskom građevinskom zemljištu nije se mogao izvršiti neposrednom pogodbom, već nakon javnog poziva u postupku javnog nadmetanja koji je regulisan Uredbom Vlade o načinu i postupku sprovođenja javnog nadmetanja.

“Naknada u iznosu od 165 eura po metru kvadratnom nije utvrđena kroz odgovarajući postupak procjene od strane nadležnog državnog organa ili ovlašćenog procjenjivača, već je za navedenu naknadu koristio procjenu tržišne vrijednosti zemljišta koja je urađena po zahtjevu Ministarstva odbrane Crne Gore od strane Komisije Uprave za nekretnine”, stoji u optužnici.

Izvor: Pobjeda

loading...

One comment

  1. Korisničko bajo

    ako on nije gresnik onda jezatvor u spuzu skup casnih i humanih ljudi.o

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com