SRBI IPAK MOGU U HRVATSKU: “Ako ne možete u Crnu Goru na more, dođite kod nas!” - Volim Podgoricu

SRBI IPAK MOGU U HRVATSKU: “Ako ne možete u Crnu Goru na more, dođite kod nas!”

Građani Srbije će ipak moći u Hrvatsku, iako je juče objavljeno da među 10 država za koje je Hrvatska otvorila granice nema Srbije.

“Dovoljno je da građani Srbije rezervišu smještaj u Hrvatskoj, pokažu dokaz na granici gdje i kod koga idu i mogu ući u zemlju i otići na more”, rekao je Krunoslav Capak, vodeći hrvatski epidemiolog.
Stranci iz 10 zemalja moraju da se najave unaprijed, da pošalju mejl sa podacima i dobiju uputstva o ponašanju u Hrvatskoj tokom pandemije. Međutim, ono što nije rečeno je da građani iz svih ostalih država, takođe mogu ući u Hrvastku, ali moraju imati neki konkretan razlog, ekonomski ili lični, ali i dokaz za to.

“Sa 10 zemalja uspostavili smo bilateralne dogovore, da ćemo ih puštati na granici da uđu u Hrvatsku, ali se moraju prijaviti unaprijed. Njihovi građani moraju da dobiju uputstva kako da se ponašaju u našoj zemlji zbog koronav irusa. Svi ostali takođe mogu ući, i Srbi naravno, ali moraju imati neki razlog za to i dokaz. Ako recimo imate neku nekretninu ili plovilo, jahtu u Hrvatskoj ili rođaka u našoj zemli, samo pokažete dokaz na granici i objasnite zašto dolazite. Isto važi i za ljetovanje, dovoljno je da imate dokaz o bukingu. Kod nas nije potrebno raditi test na koronu, samo da pokažete na granici zašto ulazite u zemlju”, objašnjava Capak.

Građanima Srbije još uvijek nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, bez karantina od obaveznih 14 dana, pa ih Capak poziva u Hrvatsku na more.

“Ne bih mogao da komentarišem poteze vlasti u Crnoj Gori, ali ako ne možete kod njih, dođite kod nas!”, naglašava Capak.

NE PROPUSTITE

BRNABIĆ: Jasna je poruka Podgorice da su građani Srbije nepoželjni u Crnoj Gori

DAČIĆ: Nelogična odluka da Crna Gora ne otvori granice sa Srbijom

OGLASIO SE CRNOGORSKI AMBASADOR U SRBIJI: Evo šta je Milošević rekao o zabrani ulaska Novaka Đokovića u Crnu Goru

SIMOVIĆ: Nadamo se da će Srbija što prije zadovoljiti kriterijum CG (UŽIVO)

CG GRANICE OSTAJU ZATVORENE ZA SRBIJU: Brnabić najavila KONTRAMJERE i pozvala građane da ne idu gdje NISU DOBRODOŠLI

2 komentara

  1. Many thanks for creating the effort to talk about this, I feel strongly about this and like learning a great deal more on this matter. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your website with a great deal more information? It’s very useful for me.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com