970x250

AŠANIN: U udesu povrijeđeno 26 osoba, operisana devetogodišnja djevojčica

Svi pacijenti, njih 26, koji su jutros, nakon udesa na Bogetićima dovedeni u Opštu bolnicu Nikšić zbrinuti su i stabilnih su vitalnih parametara, saopštio je direktor Opšte bolnice Nikšić Ilija Ašanin.

300x250

Sedam pacijenata je zadržano, a 19 je pušteno na kućno liječenje. Pet osoba je na intenzivnoj njezi, zbog unutrašnjeg krvarenja operisana je devetogodišnja djevojčica, istakao je Ašanin, dodajući da su medicinski timovi brzo reagovali i zbrinuli sve pacijente.

“Od 9 sati jutros kada je primljen prvi pacijent, u bolnicu je stiglo 26 povrijeđenih iz saobraćajnog udesa. Od 26 povrijeđenih, njih je 19 nakon urađene dijagnostike pušteno na kućno liječenje, a sedmoro je jedan je zadržano. Pet na jedinici intenzivne njege, jedan povrijeđeni je zadržan na odjeljenju hirurgije a drugi na odjeljenju ortopedije”.

UDES NA PUTU NIKŠIĆ PODGORICA: Sudarili se autobus i automobil, IMA MRTVIH

“Jedna djevojčica je zbog unutrašnjeg krvarenja opeirsana, sada se osjeća dobro i stabilnih je vitalnih parametara, ali je i dalje zbog nastavka liječenja na intenzivnoj njezi,” rekao je Ašanin.

“Svi na intenzivnoj njezi su stabilnih vitalnih parametara, radi se o povredi donjih ekstremitetat i povredi rebara. Napravićemo još neke laboratorijske pretrage moguće da će dio njih i sjutra biti operisan, kako bi se otklonile definitivno sve povrede,” naveo je on.

Opšta bolnica Nikšić ima medicinske timove za ovakva vanredna stanja, kao što je ova, za pola sata svi su timovi bili tu u bolnici.

“Nadamo se da će se svi koji su na jedinici intenzivne njege se brzo oporaviti i vratiti kući,” istakao je Ašanin.

V.M.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close