Hrapović obišao povrijeđene u saobraćajnoj nesreći - Volim Podgoricu

Hrapović obišao povrijeđene u saobraćajnoj nesreći

Ministar zdravlja Kenan Hrapović obišao je u nikšićkoj Opštoj bolnici (OB Nikšić) povrijeđene u saobraćajnoj nesreći, koja se jutros oko 8,20 sati dogodila na putu Danilovgrad-Nikšić u mjestu Cerovo.

U saobraćajnoj nesreći stradale su dvije osobe, a 26 ih je povrijeđeno.

AŠANIN: U udesu povrijeđeno 26 osoba, operisana devetogodišnja djevojčica

STRAVIČAN UDES KOD NIKŠIĆA: Dvije osobe poginule, više povrijeđenih (FOTO)

“Uz izraze iskrenog saučešća porodicama tragično preminulih u ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći, danas sam ovdje u OB Nikšić, gdje sam upravo obišao povrijeđene. Želim da kažem da je zaista jednom brzom reakcijom zdravstvenih službi, prije svega Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja i svih ekipa koje su se u najkraćem mogućem roku pojavile na mjestu nesreće, pružile prvu pomoć i transportovale ugrožene, odnosno povrijeđene ovdje u OB Nikšić. Takođe, želim da iskažem zahvalnost svim zaposlenima OB Nikšić, doktorima i medicinskom osoblju, koji su na veoma profesionalan, brz i veoma kvalitetan način pružili sve ono što je neophodno povrijeđenima koji su ovdje zbrinuti”, kazao je Hrapović.

Ašanin i Hrapović u nikšićkoj Opštoj bolnici

U Opštu bolnicu Nikšić dovezeno je 26 povrijeđenih. Od toga je sedam njih nakon pružene pomoći i medicinske njege, zadržano na daljem liječenju u OB Nikšić, a njih 19 je pušteno na dalje kućno liječenje.

“Svim povrijeđenim želim brz oporavak i da se u najkraćem mogućem vremenu vrate svojim porodicama“, saopštio je Hrapović.

Direktor OB Nikšić dr Ilija Ašanin kazao je da su oni jutros od 9 sati do 10:15 primili 26 osoba zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

“Sedmoro pacijenata je zadržano na bolničkom liječenju, 5 u Jedinici intenzivne njege, zbog ozbiljnosti povreda, a dva povrijeđena- na odjeljenju Opšte hirurgije i ortopedije. Zbog krvarenja u stomaku, djevojčica starosti 9 godina je operisana uspješno, trenutno je stabilnih vitalnih parametara, dobro se oporavlja. Dva pacijenta su, da kažem, pod daljim nadzorom, planiramo da uradimo još neke dijagnostičke procedure i da procijenimo da li je potrebno u ovom trenutku raditi bilo koji operativni zahvat koji bi do kraja riješio njihove zdravstvene probleme“, rekao je Ašanin.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com