NAPETO U BUDVI: Demokratski front ostaje bez vlasti, za odbornika-preletača tvrde da je bio otet i drogiran (VIDEO) - Volim Podgoricu

NAPETO U BUDVI: Demokratski front ostaje bez vlasti, za odbornika-preletača tvrde da je bio otet i drogiran (VIDEO)

Policijske snage obezbjeđuju prostor gdje se nalazi montažni šator u kom se održava današnja sjednica SO Budva.

Kako je saopšteno, u šator mogu ući samo odbornici i novinari.

Lider budvanskih Demokrata, Mijomir Pejović je zatražio da sednica Skupštine opštine Budva na čijem dnevnom redu je razriješenje gradonačelnika Budve, Marka Carevića (Demokratski front), bude odložena jer je, kako je rekao, nezavisni odbornik Stevan Džaković bio drogiran i otet.

Sjednici je prethodio haos zgrade Opštine gdje je interventna jedinica pokušala da rastjera okupljene građane.

Gradski menadžer, Milo Božović je tokom sukoba s policijom rekao da policija nema ovlašćenje i rekao građanima da uđu u zgradu Opštine.

Nakon toga je došao Carević koji je bio na sastanku sa jednim od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem i rekao policiji da se skloni i da ih pusti da rade.

Carević je kazao je da je ovo okupacija i da neće pristati da rade dok je oklopljena policija oko skupštinske sale.

Carević je tražio i broj direktora Uprave policije, Veselina Veljovića.

Policija je svuda oko improvizovane skupštinske sale i legitimiše sve koji namjeravaju da priđu improvizovanoj sali.

Demokratski front je prije dva dana upozorio da “DPS zajedno sa Crnogorskom i nezavisnim odbornikom Stevanom Džakovićem ima plan da brutalno kršeći zakon, statut i poslovnik održi paralelnu kvazi-sjednicu u Budvi i na taj način pokuša da smijeni aktuelnu vlast”.

Budvanske Demokrate upozorile su da je na sceni protivustavno i protivzakonito prekrajanje izborne volje građana Budve i otimanje vlasti.

Prema riječima Dragana Krapovića, poslanik i koordinator Demokratske partije socijalista (DPS) za Budvu, Andrija Nikolić, bio je u petak u zatvorenom hotelu “Blue star”.

“Tamo je bio i predsjednik DPS Budva Predrag Jelušić. Oni su oteli, kidnapovali Stevana Džakovića, jer ga ne mogu prepoznati na jučerašnji dan. Ovo je nedopustivo. Moram reći da je Džaković punih tri i po godine ovaj grad držao kao taoca i na najbrutalniji način nas ucjenjivao. Pitam da li je Džaković isto tražio od DPS usvajanje otvorenih lista. Oni su u mogućnosti da to odmah urade. On je otišao sa njima i pokušava, što je nedopustivo da se uzme glas opozicionog DF i poneti ga DPS. To se ne radi. Pošteno je bilo reći da mu ovi ljudi ne valjaju i da vrati mandat”, naveo je.

Inače, u gotovo svim delovima Budve osvanuli su leci sa političkom “umrlicom” nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, nekadašnjeg odbornika Pokreta za promjene, čiji je glas presudan za smjenu gradonačelnika Marka Carevića i predjsednika parlamenta Krsta Radovića.

DF je još ranije pozvao Džakovića da vrati mandat koji je dobio sa njihove liste.

Vijesti.me

2 komentara

  1. Comfortabl y, the post is really the freshest on that laudable topic. I match in with your conclusions and definitely will thirstily look forward to your next updates. Simply just saying thanks can not simply be enough, for the fantasti c clarity in your writing. I can ideal away grab your rss feed to stay abreast of any updates. Good work and also much success in your business dealings!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com