(UŽIVO) SJEDNICA U BUDVI Carević Džakoviću: Gopodinu lopove, to je mandat građana koji su glasali DF - Volim Podgoricu

(UŽIVO) SJEDNICA U BUDVI Carević Džakoviću: Gopodinu lopove, to je mandat građana koji su glasali DF

Sjednica Skupštine opštine Budva, na kojoj se raspravlja o inicijativi za smjenu predsjednika Opštine, Marka Carevića, nastavljena je večeras nakon što su pripadnici interventne jedinice sproveli odbornike DPS, SD, Crnogorske i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića u improvizovanu salu.

Prije nego što je predsjednik Opštine Marko Carević nastavio svoje izlaganje, odbornica DPS Snežana Kuč je kazala da je predsjednik parlamenta ponovo prekršio Poslovnik jer su odbornici u govoru Carevića slušali prijetnje i uvrede.

Marko Bato Carević kazao je večeras Stevanu Džakoviću da “vješto manipuliše i trguje” i da nema pravo da Budvu “drži na klackalici” jer to ničim nije zaslužio. On je optužio Dđakovića da je “korumpiran”.

“Volio bi da izađete na izbore pa a vidimo koliko ćete imati glasova”, kazao je Carević Džakoviću, na šta mu je ovaj odgovorio tako što pročitao poruku Vasilija Miličkovića u vezi otvorenih lista.

“Onoliko para koliko sam ja zaradio, neka svako od vas zaradi do kraja života kazao je Džaković.

“Tražićemo od nadležnih da preslušaju govor Carevića i utvrde da li je izrekao prijetnje”, kazala je ona.

Šef parlamenta Krsto Radović je optužio Kuč da mu crta mete.

“Želja vam je da me uhapse ove koje ste pozvali da budu oko skupštinske sale, kako bi mogli da izglasate razrješenje. To vam neće poći za rukom, a mi ćemo se u ovoj sali demokratski boriti protiv ovog neustavnog otimanja vlasti”, kazao je Radović.

Odbornica DPS Dragana Pima naglasila je da se krši Poslovnik i da su odbornici slušali govor mržnje.

“Tražim da me uvažavate i poštujete, kao što mi vas uvažavamo”, poručila je Pima.

Carević je potom nastavio svoje izlaganje i ponovo se obratio odborniku Ljubanoviću, pitavši ga da li je on lično za ovakvo “otimanje vlasti”.

“Svako ko se bude pridružio ovome gospodinu lopovu Džakoviću od vas, ja ću ga samo zvati tim imenom. Partija koja je uvela Budvu u crno, lopovluk od stotinu miliona eura, upravo oni koji su to uradili, u sudskim presudama, statusa svjedoka saradnika, koji su u zatvoru napredovali univerzitetski, sada su glavni agitatori i kreatori svega ovoga što se sada dešava”, kazao je Carević.

“Gospodo, budite sigurni da vam neće poći za rukom ono što je pošlo u Nikšiću i Kotoru. Ovo je sramota za Budvu, sramota za Crnu Goru”, kazao je Carević i pozvao da se ide na izbore i “spriječi sramota”.

Liderka Crnogorske, Anđela Ivanović, kazala je da po Statutu u ponoć ističe rok za donošenje odluke o eventualnoj smjeni Carevića, te da se nada da će do tada biti donijeta odluka.

Predsjednik parlamenta Krsto Radović je kazao da je za raspravu prijavljeno 86 diskutanata.

Ivanović je kazala da, ukoliko odluka ne bude stavljena na glasanje, svu odgovornost snosi predsjednik parlamenta.

Carević je ranije danas, u obraćanju na sjednici SO Budva povodom inicijative za njegovu smjenu, rekao da mu je mizerno da odgovara na prozivke Crnogorske, niti želi “ne daj bože da se pravda”.

“Svi se znamo, svako nosi svoj krst. Svjedoci smo rušenja Ustava Crne Gore. Danas na sceni u Budvi je politička korupcija. Izborna volja građana je prekrojena u Nikšiću, potom u Kotoru, a evo sada pokušavaju i u Budvi”, kazao je Carević.

V.R.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com