“Zašto je korona poslednja došla i prva otišla iz Crne Gore?” - Volim Podgoricu

“Zašto je korona poslednja došla i prva otišla iz Crne Gore?”

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević oštro je u parlamentu, kritikovao vlast zbog, kako je rekao, nespremnosti u borbi sa koronavirusom i dao svoje viđenje zbog čega je Crna Gora bila poslednja evropska država u koju je došao korona virus, a prva iz koje je otišao.

On je uputio kritike i zbog neotvaranja granice za državljane Srbije.

Nakon, kako je rekao, hvalospjeva poslanika iz vladajuće koalicije o tome kako je Crna Gora pobijedila virus, Knežević je obraćajući se potpredsjedniku vlade Milutinu Simoviću zapitao da li oni žive u istoj državi.

“Ne znam gospodine Simoviću da li vi i ja živimo u istoj državi. Slušajući vas i poslanike DPS-a, imam osjećaj da vi živite na Marsu, a da mi svi ostali živimo u nekakvoj državi koja se zove Crna Gora, i koja ima realne probleme, i koja će teško izaći iz ekonomske pandemije, koja nas je već zadesila”, rekao je Knežević.

Knežević je otkrio i zašto je virus poslednji došao u Crnu Goru i iz nje prvo otišao.

“A zašto je korona poslednja došla gospodine Simoviću u Crnu Goru? Zato što niste imali testova. Zato što ste bili potpuno nespremni za njen dolazak. I da vam se pojavila na sjednici Vlade Crne Gore vi je ne biste prepoznali. Mogla se sa svima vama rukovati”, ironičan je bio Knežević.

U istom tonu, Knežević je Simovića zapitao zašto je korona prva otišla iz Crne Gore, i sam odgovorio.

Zato, kako je rekao, da biste vi proglasili Crnu Goru “free corona” državom.

Rekao je da to “free” podsjeća na expres restorane na kojima piše da ima “free wi-fi”, ali kad se u njih uđe vidite da to i nije tako.

Knežević je upozorio Simovića da je vlada prekršila Zakon o zaraznim bolestima kada proglasila Crnu Goru državom u kojoj nema korone.

Ukazao je na član Zakona koji kaže, da se država može proglasiti slobodnom od neke epidemije, kada prođe više od tri godine od poslednjeg slučaja zaraze.

“Šta ste vi gospodine Simoviću ”crnogorska Vanga” koja zna da u naredne tri godine u Crnoj Gori neće biti korona virusa?”

Govoreći o spisku zemalja čijim građanima je dozvoljen ulazak u Crnu Goru, na kojem nema Srbije, Knežević je ukazao da su na tom spisku i Njemačka i Hrvatska.

“Nemačka je odmah sjutradan upozorila svoje građane da ne putuju u Crnu Goru. Potom je i Hrvatska sa svog spiska država čiji građani mogu da uđu u tu zemlju izostavila Crnu Goru. Dakle, niko vas od tih kojima ste otvorili granice ne prepoznaje kao ”corona free” destinaciju, a zatvorili ste granicu onima koji vas jedino tako prepoznaju”, rekao je Knežević i dao svoje viđenje pozadine takve odluke:

“To je klasična politička mjera ne biste li Srbiju proglasili potencijalnim žarištem…”, zaključio je poslanik DF-a.

V.R.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com