OTVARANJE GRANICA OD 1. JUNA: U Crnu Goru mogu državljani OVIH država, a evo koje još odluke STUPAJU NA SNAGU - Volim Podgoricu

OTVARANJE GRANICA OD 1. JUNA: U Crnu Goru mogu državljani OVIH država, a evo koje još odluke STUPAJU NA SNAGU

Od ponedjeljka, 1. juna Crna Gora će otvoriti svoje granice za državljane 26 zemalja, bez testova, karantina i samoizolacije.

Tako će u Crnu Goru od ponedjeljka moći da uđu državljani Slovenije, Islanda, Hrvatske, Slovačke, Švajcarske, Albanije, Austrije, Norveške, Monaka, Kosova, Njemačke, Grčke, Mađarske, Danske, Litvanije, Letonije, Azerbejdžana, Luksemburga, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Izraela, Sjeverne Makedonij, Irske, Češke, Finske i Estonije.

Građanima Srbije i dalje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, jer je, kako je objašnjeno iz Nacionalnog koordinaciog tijela, stopa aktivnih slučajeva COVID 19 veća od 25 na 100.000 stanovnika.

Srbija nije uvela recipročne mjere pa crnogorski državljani mogu u Srbiju, ali isključivo drumskim putem, jer je Srbija zabranila slijetanje aviona crnogorske nacionalne avio kompanije Montenegro erlajnza na tamošenje aerodrome, i ovo će biti na nazi sve dok, kako je objašnjeno, Crna Gora ne dozvoli slijetanje Air Srbije na crnogorske aerodrome.

Air Srbija planirao letove ka Podgorici i Tivtu 7. juna, hoće li biti novih kontraudara?

CG GRANICE OSTAJU ZATVORENE ZA SRBIJU I RS: Brnabić najavila KONTRAMJERE i pozvala građane da ne idu gdje NISU DOBRODOŠLI

SRPSKI KONTRAUDAR NA ODLUKU CRNE GORE: Zabranjeno slijetanje avionima Montenegro erlajnsa

Od ponedjeljka je dozvoljeno i okupljanje do 200 građana, uključujući i svadbe, sahrane i sportske događaje uz obavezno poštovanje mjera fizičke distance od najmanje dva metra.

Otvaraju e i diskoteke, barovi i dječje igraonice, a od četvrtka se otvaraju i vrtići.

Počinju sa radom i područne jedinice i filijale za građanska stanja i lične isprave u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a saopšteno je da će istekla dokumenta, uključujući saobraćajne i vozačke dozvole, kao i dozvole za stalni i privremeni boravak i rad stranaca, važiti do 1. jula.

PROČITAJTE I OVO

DAMJANOVIĆ: Od uvođenja mjera NKT-a podnijete 1.182 krivične prijave

JOŠ JEDNA DISKRIMINATORNA ODLUKA NKT: Bogati mogu u CG privatnim letovima, bez karantina, ostali u IZOLACIJU

CRNOGORSKI POMORCI U KARANTINU OGORČENI: Tretiraju nas kao KRIMINALCE, da smo došli privatnim avionom šetali bi SLOBODNO (FOTO)

V.M.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com