OVO SU MLADIĆI KOJI SU POGINULI KOD TIVTA: Bili su najbolji prijatelji, i spremali se da poslije 3 mjeseca krenu kući u Srbiju (FOTO) - Volim Podgoricu

OVO SU MLADIĆI KOJI SU POGINULI KOD TIVTA: Bili su najbolji prijatelji, i spremali se da poslije 3 mjeseca krenu kući u Srbiju (FOTO)

Dva nerazdvojna prijatelja, Stefan Milosavljević zvani Ceci (20) iz sela Gramađa kod Vladičinog Hana i Petar Krstić (25) iz surduličkog sela Jelašnica, nastradala su u saobraćajnoj nesreći kod Tivta.

Još uvijek se ne zna šta je uzrok stravične nesreće u kojoj su mladići poginuli.

Oni su krećući se magistralom iz pravca Budve, naišli je u naselju Kukuljina na gradilište raskrsnice – kružnog toka, udarili u dio betonskih blokova kojim se formiraju pješačka ostrva. Od siline udara obojica su ispala su iz vozila i zadobili smrtonosne povrede.

Vijest o njihovoj smrti zavila je dva sela u crno, mještani su u nevjerici, a porodice u šoku.

“Mi ne znamo ništa više od vas… Prije dva dana sam se čuo sa bratom, očekivali smo njegov dolazak, a sada vijest o tragediji”, kaže vidno potresen mladi Filip, prenose Novosti.

Utjehu im pružaju rođaci, koji dodaju da je porodica obaviještena da će nakon obdukcije tijela biti dopremljena u Novi Pazar, gdje porodice mogu da ih preuzmu.

DETALJI TRAGEDIJE KOD TIVTA, OVAKO SU STRADALI MLADIĆI IZ SRBIJE: Dan ranije pošli u Crnu Goru da podignu zarađeni novac

“Stefan je bio jedan sjajan i vrijedan momak. Radio je na poslovima postavljanja elektroinstalacija. Svi smo željno očekivali da se nakon tri mjeseca vrati kući”, pričaju njegovi mladi rođaci.

Rodbina Milosavljevića kaže da porodica nije upoznata sa detaljima smrti, samo su obaviješteni u nedjelju u ranim jutarnjim satima da im je sin stradao u saobraćajnoj nesreći kod Tivta.

U selu Jelašnica kod Surdulice, u kući drugog stradalog mladića, Petra Krsića (25), zatičemo njegovu majku i očuha. Nedavno je u kući izbila havarija pa su došli da to srede prije nego što dopreme tijelo stradalog mladića.

Očuh Jovica Maksimović kaže da je Petrova smrt nemjerljiv gubitak za porodicu, prvenstveno za njegovu majku Gordanu, koju je šokirala vijest o smrti sina, sa kojim nije bila u stalnom kontaktu ali su ostali bliski.

“Mnogo mi je teško, ja živim u Vladičinom Hanu, Petra je otac koji živi u Vranju odbio i da vidi po rođenju. On je živio u ovoj kući sa dekom, bakom i mojom sestrom. Svi oni su preminuli”, priča Gordana Krstić.

Petar je za firmu u Crnoj Gori radio sedam mjeseci, prije toga je bio u Njemačkoj. Važio je za dobrog i vrijednog mladića. Iako je živio sam poslednjih godina u Jelašnici, mještani su ga cijenili i pomagali mu kad god je nešto zatrebalo uraditi oko domaćinstva. Pričaju ljudi koje smo sreli u Jelašnici da Petra život nije mazio, te da mu je porodica njegovog prijatelja Stefana bila druga porodica.

Mladići iz Srbije, Stefan Milosavljević (20) iz Vladičinog Hana i Petar Krstić (25) iz Surdulice, stradali su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Jadranskoj magistrali u Tivtu, u noći između petka i subote, oko 2 sata poslije ponoći.

Automobil “pežo 307”, srpskih registarskih tablica, krećući se magistralom iz pravca Budve, naišao je u naselju Kukuljina na gradilište raskrsnice – kružnog toka, udario je u dio betonskih blokova kojim se formiraju pješačka ostrva. Od siline udara oba mladića koja su bila u automobilu ispala su iz vozila i zadobila teške povrede. Milosavljević je podlegao povredama na licu mjesta, dok je Krstić preminuo na putu do bolnice u Kotoru. Iz policije su naveli da se za sada ne zna koji od mladića je upravljao automobilom.

Uviđaj je obavio dežurni tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru. Iz policije su naveli da su tijela nastradalih transportovana u KBC Podgorica radi obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

“Od strane nadležnih vještaka biće sprovedena potrebna vještačenja, radi utvđivanja okolnosti i uzroka ove teške saobraćajne nesreće. Stradala lica imala su radne dozvole, po kom osnovu su i boravila u Crnoj Gori”, saopšteno je iz tivatske policije.

Izgradnja kružnog toka u Kukuljini, gdje se desila tragedija, počela je 5. decembra prošle godine sa ugovorenim rokom za završetak radova od 65 dana, ali posao nije ni polovično završen. Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja na ovom dijelu magistrale, pa vozila koja dolaze iz pravca Budve moraju da skrenu na dio lokalnog puta i kroz naselja nastave prema centru Tivta, što dvojica mladića iz Srbije vjerovatno nisu znala. Vještačenje će pokazati koliko je na ovu tragediju uticala brzina kojom se kretao automobil magistralom od aerodroma Tivat prema Kukuljini, kao i relativno loša privremena signalizacija kojom su radovi obilježeni.

Jučerašnji dan je bio tragičan na crnogorskim putevima i uzeo četiri života. Osim dvojice mladića koji su poginuli kod Tivta, na putu Nikšić danilovgrad dogodila se teška saobraćajna nesreća uslijed direktnog sudara autobusa i automobila, u kojoj su poginule dvije mlade žene u četrdesetim godinama.

PROČITAJTE I OVO

ZBOG IZAZIVANJA UDESA: Uhapšena D.T. koja je vozila Turan i prešla u suprotnu traku

AŠANIN: U udesu povrijeđeno 26 osoba, operisana devetogodišnja djevojčica

STRAVIČAN UDES KOD NIKŠIĆA: Dvije osobe poginule, više povrijeđenih (FOTO)

VP/Novosti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com