Podgoričanka se žali na nezakonito postupanje policije - Volim Podgoricu

Podgoričanka se žali na nezakonito postupanje policije

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je tokom aprila izvršilo kontrolu zakonitosti postupanja policajaca na osnovu jedne pritužbe građanina. Pritužba se odnosila na način vršenja policijskih poslova i primjenu policijskih ovlašćenja policijskih službenika policije opšte nadležnosti, piše Dan.

“Građanka V.D. iz Podgorice uputila je pritužbu na policijske službenike Stanice policije za javni red i mir CB Podgorica V.M. i M.I. zbog načina na koji su postupali prilikom lišenja slobode njenog supruga V.B., uz navođenje sumnji da je tom prilikom bilo nezakonitog postupanja službenika V.M. prema njenom suprugu i maloljetnoj kćerki”, navodi se u izvještaju.

Kako se dodaje, u sprovedenom postupku unutrašnje kontrole nisu utvrđene činjenice i dokazi kojima bi se potvrdili navodi pritužbe. I pored toga, zbog činjenice da je pritužba sadržavala navode o nezakonitom postupanju policijskih službenika na štetu građanina, izvještaj sa spisima predmeta sačinjenim u postupku unutrašnje kontrole dostavljen je Osnovnom državnom tužilaštvu Podgorica na dalji postupak i konačnu ocjenu i odlučivanje.

Takođe, Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije je tokom aprila izvršili jednu kontrolu – provjeru zakonitosti postupanja policijskih službenika na osnovu operativnih i drugih saznanja. U sprovedenom postupku nijesu utvrđene činjenice i dokazi koji bi ukazivali na nezakonitosti ili nepravilnosti.

 

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com