SPLIT U ŠOKU: Jedan od najperspektivnijih sportista Hrvatske UMRO U SNU - Volim Podgoricu

SPLIT U ŠOKU: Jedan od najperspektivnijih sportista Hrvatske UMRO U SNU

Splitsku sportsku porodicu šokirala je vijest da je preminuo Silvio Bijelić, 27-godišnji dizač tegova, jedan od onih sportista koji su se isticali svojom vedrinom i karakterom i izvan takmičaraskih dvorana, prenose Sportske novosti.

“Šok, pa nevjerica, mlad čovjek, tiho je živio, nenametljivo i jednako tako nas je i napustio, u snu. Vijest su potvrdili i u savezu”, uspio je nekako da procijedi njegov dugogodišnji trener Boško Čavka koji nije mogao da pronađe riječi utjehe.

Silvio je bio jedan od najperspektivnijih hrvatskih dizača, zajedno s braćom Musić. Na evropskom juniorskom prvenstvu na Kipru 2013. godine osvojio je bronzanu medalju i najavio velike domete. U njegovom vlasništvu ostali su nacionalni rekordi, sva tri u kadetskoj konkurenciji, juniorski u izbačaju i bijatlonu.

Rođen i odrastao u Solinu, postao je poznat kao njegov “dobri duh”, nasmijana osoba koja je sa svojih 190 centimetara visine i 140 kilograma težine bio pitoma i draga osoba. Nesreća je posebno pogodila njegove prijatelje, komšije i sugrađane koji su zatrpali društvene mreže dirljivim oproštajnim porukama.

“Dobri div iz Solina”; ”Dobri duh dizanja tegova sa Gripa”; “Jedan od onih koji bi osmjehom razoružao sve, svojom toplinom i srdačnošću”; “Ostavio je dubok trag u srcima mnogima koji su ga poznavali i koji će ga dugo pamtiti”… ovo su samo neke od potresnih oproštajnih poruka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com