AIR SERBIA LETI ZA PODGORICU I TIVAT 7. JUNA? Otvoreni CG aerodromi, evo koje države su na spisku - Volim Podgoricu

AIR SERBIA LETI ZA PODGORICU I TIVAT 7. JUNA? Otvoreni CG aerodromi, evo koje države su na spisku

Prvi avioni iz Srbije, nakon obustavljanja avio saobraćaja zbog epidemije Covid 19, sletjeće na podgorički i tivatski aerodrom 7. juna.

Ovako za sada stoje stvari, prema informacijama portala “Volim Podgoricu” iz kompanije Air Srbija.

U ovoj kompaniji kažu da su letovi za Crnu Goru planirani za 7. jun još uvijek aktivni, da primaju rezervacije a ima i kupljenih karata.

Na naše pitanje, ko će letjeti avionima Air Srbije iz Beograda za Tivat i Podgoricu, kada srpkim državljanima nije dozvoljen ulazak u državu jer je, prema obrazloženju crnogorske Vlade, u Srbiji stopa inficiranih veća od 25 na 100.000 stanovnika, rečeno nam je da je “7. jun još daleko”.

“Mi očekujemo da će se situacija promijeniti do tada”, kazali su nam u srpskoj avio kompaniji.

Ipak, dodaju da je za sada više rezervisanih nego kupljenih karata, ali kako kažu, čak i da letova ne bude, putnici Air Srbija će kupljene karte moći iskoristiti za neki drugi let.

Prema nezvaničnim informacijama portala “Volim Podgoricu” , crnogorski Aerodromi i nacionalna aviokompanija Montenegroerlajnz očekuju da se pitanje ulaska srpskih državljana u Crnu Goru riješi u najskorije vrijeme, jer “svi trpe štetu”.

Podsjetimo, Montenegroerlajnzu je zabranjeno slijetanje aviona na aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu, sve dok crnogorske vlasti ne dozvole letove Air Srbije za Crnu Goru. Inače, letovi Montenegroerlajnza za Beograd su među najpunijim i najprofitabilnijim letovima ove kompanije.

Aerodromi u Podgorici i Tivtu od danas su otvoreni za građane zemalja u kojima je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa manja od 25 na 100.000 stanovnika.

Na listi su trenutno Slovenija, Hrvatska, Slovačka, Gruzija, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, Kosovo, Njemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Izrael, Češka, Finska i Estonija.

V.R.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com