Gori predsjednička crkva u Vašingtonu, 4.400 uhapšenih, troje mrtvih u sukobima sa policijom (VIDEO) - Volim Podgoricu

Gori predsjednička crkva u Vašingtonu, 4.400 uhapšenih, troje mrtvih u sukobima sa policijom (VIDEO)

Istorijska crkva „Sent Džon“, poznata i kao predsjednička crkva budući da se nalazi nedaleko od Bijele kuće, zapaljena je i oštećena prilikom mirnih protesta u Vašingtonu koji su se u toku noći pretvorili u vandalizam.

Nadležni za crkvu kažu da će se moliti za zdravlje nacije, nakon što je crkva oštećena u žestokim sukobima demonstranata i policije, prenosi En-bi-si Vašington.

Požar u episkopalnoj crkvi staroj 200 godina je podmetnut, navode zvaničnici i dodaju da je u jednom trenutku ispred crkve buknuo veliki požar, a polomljeno je i zaštitno staklo na crkvi, koja je pritom i išarana grafitima.

Crkva ima istorijski značaj, jer su njenim službama prisustvovali gotovo svi predsjednici od Džejmsa Medisona.

Tokom protesta koji su izbili u SAD povodom ubistva Džordža Flojda i koji traju već šest dana više od 4.400 demonstranata je uhapšeno, prenosi portal „Ju ES Ej tudej“.

Mirni protesti su se ubrzo pretvorili u vandalizam i pljačkanje širom zemlje, a policija je morala da upotrebi suzavac i gumene metke prilikom sukoba sa demonstrantima.

U sukobima sa policijom poginula su tri učesnika protesta, jedan u Kentakiju i dva u Ajovi.

U Nju Džersiju zabilježeno je kako demonstranti pale policijski automobil, lome prozore, dok je širom zemlje zabilježeno kako demonstranti iznose robu iz razbijenih prodavnica, prenosi Tanjug.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com