KNEŽEVIĆ: Premijer Marković ima saznanja o tome ko želi da me ubije - Volim Podgoricu

KNEŽEVIĆ: Premijer Marković ima saznanja o tome ko želi da me ubije

Informacije o pripremi atentata na jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, imaju za cilj “podsticanje nepovjerenja u državu i institucije”.

To je, pozvavši se na procjene nadležnih organa, napisao premijer Duško Marković u odgovoru članovima skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Andriji Mandiću, Nebojši Medojeviću i Predragu Bulatoviću.

Knežević je kazao da Markovićev odgovor pokazuje da premijer ima određena saznanja o nalogodavcima i da će od njega tražiti informaciju o tome ko želi da ga ubije.

“Odgovor premijera Markovića dodatno pojačava informacije o mogućem atentatu na mene. Posebno je zanimljiv kontekst u kojem premijer tvrdi da je eventualni atentat na mene planiran kako bi se nanijela šteta nadležnim institucijama u Crnoj Gori. A to znači da gospodin Marković ima određena saznanja i sumnje ko bi mogli biti nalogodavci, zato ću mu se narednih dana obratiti zvaničnim dopisom kako bi, nadam se, i sa mnom podijelio informacije koje se odnose na planiranje atentata na mene”, rekao je Knežević.

Marković dva dana nije odgovorio “Vijestima” da li je to njegova politička ocjena, ili su ga nadležni zaista tako izvjestili i ako jesu – ko i kada.

“Primio sam vaše obraćanje kojim zahtijevate moje postupanje povodom medijskih objava čiji sadržaj govori o pripremi atentata na poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića. Koristim priliku da vas obavijestim da su nadležni državni organi već primili ovu medijsku informaciju i da se istom bave u okviru svojih zakonskih nadležnosti. Iako se po procjenama nadležnih organa radi o informaciji čiji je cilj podsticanje nepovjerenja u državu i institucije, i vaše obraćanje sam uputio ovim organima, kako bi preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a radi utvrđivanja činjenica i eventualne ugroženosti poslanika Milana Kneževića”, piše u Markovićevom odgovoru poslanicima Fronta.

Mediji su nedavno objavili da se priprema ubistvo Kneževića. Navodno, te informacije iz generalnog konzulata Srbije u Cirihu dobila je služba bezbjednosti pri Ministarstvu spoljnih poslova te države.

O tome su pričali i poslanici Fronta, navodeći da u depeši iz konzulata Srbije u Cirihu piše da Kneževićevo ubistvo planira Albanac sa Kosova F. J. i njegov kriminalni klan, koji je za to navodno već dobio 400.000 eura.

Nekoliko dana nakon objavljivanja informacije o pripremi ubistva poslanika, ali i tome ko je angažovan da to učini, iz Uprave policije su saopštili da Knežević nije podnio prijavu. Naveli su da ni putem međunarodne pravne pomoći, ali ni od bezbjednosnih službi, nijesu obaviješteni o dokumentu koji se pominjao u medijima.

U saopštenju su napisali i da samoinicijativno provjeravaju navode i naveli da je “na osnovu dosadašnjih preduzetih radnji i prikupljenih saznanja, da je ovo još jedan napad na nadležne državne organe Crne Gore”.

“Radi njihove diskreditacije, koji se ogleda u širenju dezinformacija i neistinitih navoda”.

Knežević je tada saopštio da je iritirajuće da Uprava policije očekuje da on podnese krivičnu prijavu povodom njegovih tvrdnji da neko namjerava da ga ubije, iako na raspolaganju, kako je rekao, imaju sve mehanizme regionalne saradnje kako bi provjerili navode objavljene u medijima.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com