OVAKO SU POLICAJCI MALTRETIRALI DŽORDŽA FLOJDA: Tukli su ga dok je sjedio u autu (VIDEO) - Volim Podgoricu

OVAKO SU POLICAJCI MALTRETIRALI DŽORDŽA FLOJDA: Tukli su ga dok je sjedio u autu (VIDEO)

Smrt Džordža Flojda ovih je dana glavna svjetska vijest. Širom SAD-a traju protesti protiv policijske brutalnosti prema Afroamerikancima.

Podsjetimo, 46-godišnji Flojd preminuo je prošlog ponedeljka nakon susreta sa policijom. Na snimku koji je snimio prolaznik vidi se kako je Flojd ležao licem prema tlu s lisicama, molio za pomoć i ponavljao da ne može da diše prije nego što je prestao da se pomjera.

Sve vrijeme policajac mu je držao vrat prikliješten koljenom. Sve je počelo tako što je radnik prodavnice pozvao policiju jer je Flojd navodno pokušao da plati lažnom novčanicom od 20 dolara.

Policajci su ga uveli na zadnje sjedešte auta i tukli

Policajac Derek Čovin koji je odgovoran za Flojdovu smrt, optužen je za ubistvo trećeg stepena i ubistvo bez predumišljaja.

I prije nego što je Flojd završio na podu, policija ga je tukla. Pokazuju to snimci nadzornih kamera na kojima se vidi kako nekoliko policajaca na zadnjem sjedištu policijskog auta, batinama pokušava da smiri Flojda. Jednu od snimaka na Instagramu je objavio aktivista Šon King.

“Sve se polako slaže, upravo sam dobio ovaj novi video. Jedan čuva stražu, a ostali ga prebijaju”, napisao je King.

Šef policije: Flojd je umro na našim rukama

Brat žrtve, Filonis Flojs, rekao je da je umoran od toga da “gleda kako crni čovjek umire”. Kazao je da razumije bijes ljudi, no apelovao je na demonstrante da ostanu mirni.

Flojdova porodica danas je prvi put direktono komunicirala sa policijom Mineapolisa uživo u posebnom programu CNN-a. Filonis je pitao šefa policije Medariju Aradonda da li će uhapsiti policajce i sprovesti pravdu za Džordžovu smrt.

Aradondo je rekao da će te odluke donijeti državno tužilaštvo. Takođe je skidao kapu svaki put kad bi se obratio porodici Flojd kako bi iskazao poštovanje. Dodao je da su oni koji su ćutali pred nepravdom bili saučesnici u zločinu.

“Ako ćutite ili ne intervenišete, vi ste učesnici”, rekao je Aradondo.

“Moja odluka da otpustim sva četiri službenika nije se zasnivala na nekakvoj hijerarhiji. Gospodin Flojd umro je na našim rukama”, naglasio je.

1 komentar

  1. Da je miran bio i slušao što mu govore ne bi ga tukli. Ovo je klasično širenje propagande mainstream medija. Uostalom, umro je od srčane boleštine koju je zakačio višegodišnjim drogiranjem. Šteta što mu policija nije imala zdravstveni karton, a kakvi su to ljuđi viđelo nakon što je poša Bogu na istinu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com