SVJEDOK OTKRIO TAJNU VEZU POLICIJE I CRNOGORSKOG KLANA: Policajac vidio KO je pucao na Tamaru Zvicer - Volim Podgoricu

SVJEDOK OTKRIO TAJNU VEZU POLICIJE I CRNOGORSKOG KLANA: Policajac vidio KO je pucao na Tamaru Zvicer

U okviru istrage protiv Jovana Vukotića saslušan je policajac koji je bio očevidac pokušaja ubistva Tamare Zvicer na koju je, prema optužnici, iz automobila pucao upravo Vukotić i to dok je u kolima bila sa maloljetnim djetetom.

Policajac, kako prenosi list “Dan”, rekao je da je prepoznao jednog od napadača na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, jednog od vođa kavačkog klana koji je u utorak teško ranjen u Ukrajini. On je istakao da je napadača prepoznao na fotografiji objavljenoj u medijima. O tome je, kako prenosi list, obavijestio kolegu u kotorskoj policiji, međutim tvrdi da ga tim povodom niko nikada nije pozvao.

Policajac svjedok tvrdi da je dobro zapamtio lik čovjeka koji je pucao na Tamaru Zvicer i da to nije Jovan Vukotić, kojem se to krivično djelo stavlja na teret.

Policiji su tada događaj prijavili građani, navodeći da je došlo do pucnjave, ali da nisu vidjeli da li je neko pogođen. Sa Zvicerovom suprugom tada je navodno bilo i njihovo maloljetno dijete.

Svjedok je pred tužiocem kazao da se sjeća pucnjave na Tamaru Zvicer i da se to desilo kada se sa jednim članom familije, čije ime je poznato redakciji “Dana”, vraćao iz Budve. Kada je sa tom osobom došao u Kotor, zaustavili su se kod jedne prodavnice u naselju Dobrota. Nakon toga su krenuli kući, a u istom pravcu ispred njih je krenulo i crno vozilo „audi“ podgoričkih tablica, a koje je prethodno bilo zaustavljeno iza njega dok je čekao člana familije koji je bio u prodavnici.

Kako je ispričao, nisu prošli ni pet-šest metara kada je “audi” presjekao put vozilu metaliksive boje. Nakon toga, kako tvrdi, otvorila su se vrata vozača i suvozača na “audiju”, a suvozač je izašao iz automobila i preko krova dva puta pucao ka metaliksivom vozilu u kom se nalazila supruga šefa kavačkog klana.

Svjedok je kazao da se momak koji je ispalio hice nakon toga okrenuo ka njemu i nekoliko sekundi su se gledali u oči, pri čemu je vozač galamio na tog momka, ali nije izlazio iz auta. Potom je momak koji je pucao ušao na mjesto suvozača, nakon čega su se brzo udaljili u pravcu naselja Sveti Vrači.

Svjedok je istakao da je zapamtio tablice “audija” i da je kazao saputniku, koji je bio s njim i svjedočio događaju, da pozove policiju i da im broj tablica.

Odgovarajući na pitanje tužioca, on je rekao da ne zna ko je bio u autu na koje je pucano, te da je jedino što je vidio to da ga je vozila ženska osoba.

Svjedok tvrdi da je na poslu pretrpio mnogo loših stvari zbog ovog slučaja i da je sebe i familiju doveo u opasnost. Kazao je i da je dobro zapamtio osobu koja je stajala ispred njegovog vozila, držala pištolj u desnoj ruci i gledala ga pravo u oči i, kako smatra, samo pukom srećom nije odlučila da rani ili ubije njega i osobu koja je bila s njim i takođe sve vidjela. Kako je istakao, to lice nikada ne može da zaboravi, posebno zato što nije bilo maskirano.

Svjedok je kazao da je osjećao strah za svoju bezbjednost, te da je pokušao da razgovara sa kolegama i nadređenima, ali da niko nije imao sluha za njegov problem.

Dodao je da nema potrebe da opisuje osobu koja je pucala, jer je njegova fotografija izašla u medijima kada je ubijen.

Jovan VukotićFOTO: FACEBOOK Jovan Vukotić
Naglasio je da od ovog događaja nikome više ne vjeruje, sem jednoj osobi u policiji kojoj je rekao da je Ilinčić pucao iz “audija”. Taj kolega ga je potom obavijestio da će ga zvati u Podgoricu da ispriča kako je prepoznao to lice, ali ga dosad niko nije zvao tim povodom.
Ukrajinska policija se okomila na Zvicera?
Prema navodima ukrajinske „Komsomolske pravde“ (KP), može se naslutiti zašto je policija u Kijevu pokušala da prećuti da su u pokušaj ubistva Kotoranina Radoja Zvicera(38) umješani i bivši i sadašnji policajci ako se zna ko je Jevgenij Dejdej, koji je na neki način pomagao licima koja su pokuušala da ubiju Zvicera, piše „Blic“.
Ko je sve od policajaca bio u igri i htio da zaradi na mafijaškom obračunu tek bi trebalo da utvrdi istraga, a mediji u Kijevu tvrde da, osim Rostislava Černobrivog iz policijskog puka Kijev i njegovog bivšeg šefa Jevgenija Dejdeja, ima još osoba koje su na neki način pomogle četvorici plaćenih ubica da pripreme napad, a potom i da pobjegnu preko granice u Moldaviju.
Kao pišu „Novosti“, policija u Kijevu saznala je za plan plaćenih ubica još u aprilu, a oni su stigli u Kijev u maju. Navodno, postoji i verzija o ukrajinskom tragu u ovom pokušaju ubistva. U maju prošle godine u Odesi je policija otkrila 20 tona kokaina koji je stigao brodom iz Kolumbije.
“Navodno, policija je o toj pošiljci doznala zbog svađe dva crnogorska klana”, navodi KP.
Da je Dejdej, bivši narodni poslanik u Vrhovnoj radi (parlamentu), bio u vezi sa balkanskim mafijašima novinarima je kazao visokorangirani čovjek u ukrajinskoj nacionalnoj policiji.
Jevgenij Sergejevič Dejdej bio je svojevremeno komandir Rostislavu Černobrivom u bataljonu specijalaca policije Kijev. Dejdej je po činu potpukovnik policije. Ratovao je u Donbasu protiv proruskog dijela stanovništva. Od novembra 2014. do avgusta 2019. bio je poslanik ukrajinskog parlamenta. Prije rata u Ukrajini 2012, bio je osuđen na pet godina za razbojništvo. Za Dejdeja se piše da je „mali bandit“ iz Renija, luke u Odeskoj oblasti. Na izbornoj listi partije Narodni front bio je na 32. mjestu, a tu partiju osnovali su Arsenij Jacenjuk i Aleksandar Turčinov. Jacenjuk je poslije puča bio premijer Ukrajine, a Turčinov predsjednik parlamenta i v. d. predsjednika Ukrajine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com