Ovo su funkcioneri koji primaju preko 50 hiljada eura godišnje a država im uz to vraća više hiljada eura poreza - Volim Podgoricu

Ovo su funkcioneri koji primaju preko 50 hiljada eura godišnje a država im uz to vraća više hiljada eura poreza

Građanski pokret URA objavio je danas, kako kažu, dio spiska javnih funkcionera koji godišnje prihoduju preko 50 hiljada eura.

„Na spisku, koji prikazujemo javnosti Crne Gore i svim građanima, nalaze se imena poput VDT-a Ivice Stankovića, predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, guvernera Radoja Žugića, viceguvernera Nikole Fabrisa, ministra finansija Darka Radunovića i brojnih drugih javnih funkcionera. Njihova godišnja primanja prelaze preko 50 hiljada eura zbog čega im država vraća dio uplaćenih poreza i doprinosa. Na osnovu toga su pomenuti funkcioneri prethodnih godina prihodovali dodatno i po više hiljada eura godišnje“, kažu u pokretu URA.

Iz URE dalje navode da su do ovih podataka došli na osnovu zahtjeva koji su uputili Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi.

„U ime naše partije smo resornom ministarstvu i Poreskoj upravi uputili dopis u vidu poslaničkog pitanja u kome smo tražili da nam se dostavi spisak svih funkcionera čija godišnja primanja prelaze 50 hiljada eura. Naime, na osnovu Pravilnika koje je donijelo Ministarstvo finansija omogućeno je da javni funkcioneri, putem zahtjeva, od državnih organa dobiju i po više hiljada eura godišnje na ime više plaćenih poreza i doprinosa. Ovo ne bi bilo ništa sporno da im se ti porezi i doprinosi plaćaju od novca svih građana“, kažu u pokretu URA.

Naglašavaju da pored redovnih visokih plata, funkcioneri sa spiska uzimaju i ove prihode koji nisu mali.

„Javni funkcioneri koji se nalaze na spisku imaju visoke plate i sve ostale povlastice koje dolaze uz pozicije koje pokrivaju. Međutim, i to im je nije dovoljno pa su se zahtjevima obraćali Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi kako bi im bila isplaćena sredstva od po nekoliko hiljada eura na godišnjem nivou. Dakle, Stanković, Medenica, Žugić, Fabris i Radunović pored toga što mjesečno primaju po nekoliko hiljada eura plate su od države tražili da im dodatno isplati još novca, koji su u suštini teret građanima. Očigledno da im je sve malo i da im nikad nije dosta“, zaključuju u pokretu URA.

M.V.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com