NESTOROVIĆ: Crna Gora nema laboratoriju za testiranje; VLADA CG: Kako smo onda postali prva CORONA FREE država u Evropi - Volim Podgoricu

NESTOROVIĆ: Crna Gora nema laboratoriju za testiranje; VLADA CG: Kako smo onda postali prva CORONA FREE država u Evropi

Nakon što je srpski epidemiolog Branimir Nestorović izjavio da Crna Gora nema laboratorije za testiranje koronavirusa i da su prilikom testiranja osoba na COVID 19 korišćeni brzi, odnosno orijentacioni testovi, Nacionalno koordinaciono tijelo je na današnjoj sjednici ocijenilo da Crna Gora ima najsavremeniju laboratoriju, vrhunske stručnjake i odličnu organizaciju i da se u suprotnom ne bi uspješno izborila sa epidemijom i bila prva “corona free” država u Evropi.

“Naši građani znaju i vide šta i kako radimo, zato i podržavaju u ogromnom procentu, iznad 90 odsto sve ono što su preduzimali i što preduzimaju NKT i Vlada, ali radi međunarodne javnosti saopštavamo da Crna Gora ima najsavremeniju laboratoriju, vrhunske stručnjake i odličnu organizaciju. Da nije tako ne bismo se uspješno izborili sa epidemijom i bili prva država u Evropi koja je dostigla status bez inficiranih odnosno Corona Free”, poručuju iz Vlade.

Dr Nestorović je ranije rekao da ne razumije kriterijume Crne Gore koje Srbija navodno ne ispunjava da bi njeni građani ušli u državu.

“Po tom kriterijumu morali bismo u jednom trenutnku da imamo dvije ili tri hiljade oboljelih što mi nikada nismo imali, jer smo do sada ukupno imali oko 11,5 hiljada oboljelih”, kazao je Nestorović i dodao:

“U kojoj laboratoriji su u Crnogorci radili PCR test, kada oni nemaju laboratoriju za testiranje?”, zapitao se i dodao da su “oni radili samo brze, tzv. orijentacione testove”, prenose mediji u Srbiji.

“Šta očekivati od države koja je izbrisali Njegoša iz lektire. Cijela ta priča oko korone je maksimalno ispolitizovana, kao i za Kosovo. Jasno je da Crna Gora sebe predstavlja korona-fri državom jer turistička sezona počinje”, dodao je Nestorović

Od starta epidemije su, kako kaže, “plasirali laži”.

Jedino što nije bila laž je, kako kaže, da u početku Crna Gora nije imala registrovane slučajeve zaraženih, ali samo zato jer nisu raspolagali testovima na Covid-19, pa samim tim nisu ni mogli da registruju oboljele, što ne znači da ih nije bilo.

 

2 komentara

  1. If you are interested in imagine a alter in distinct llife, starting up usually the Los angeles Surgical procedures fat reduction method is a large movement in order to accomplishing which usually idea. lose belly fat

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com