Podignuta optužnica protiv četiri osobe zbog pripremanja ubistva Jovana Vukotića - Volim Podgoricu

Podignuta optužnica protiv četiri osobe zbog pripremanja ubistva Jovana Vukotića

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv četvorice muškaraca zbog sumnje da su u decembru pripremali ubistvo Jovana Vukotića koji je tada bio u Okružnom zatvoru u Beogradu gdje je čekao na izručenje Crnoj Gori.

Oni se terete da su natrijum-cijanidom htjeli da otruju Vukotića, za kojeg mediji pišu da je visoko rangirani pripadnik “škaljarskog klana”, kao i da su izvršili i druga krivična djela.

Njima se optužnicom na teret stavlja pripremanje krivičnog djela teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna zatvora do pet godina, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Optužnica je podignuta protiv D. M., D. M. i N. M. zbog pomenutog krivičnog djela, a svoj trojici zajedno sa N. J. na teret se stavljaju i krivična djela i nedozvoljeno nošene oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006.

M. D. se tereti i za napad na službeno lice jer je napao policajca.

Ova četvorka je, kako se sumnja, nabavila sredstva za izvršenje ubistva Vukotića dok je bio u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Oni su obučeni u policijske uniforme presreli osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana.

Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provjere šta se nalazi u paketu namijenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj posjeti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i uslijedilo je hapšenje.

Tada je u taksi vozilu u kojem su bili u trenutku hapšenja pronađen cijanid koji su htjeli da mu stave u hranu koju svaki pritvorenik ima pravo da dobija od kuće ili iz restorana.

Pripremanje teškog ubistva je novi oblik tog krivičnog djela koji je u srpsko zakonodavstvo uvedeno prošle godine na prijedlog MUP-a, i primjenjuje se od 1. decembra 2019. godine.

 

RTCG/Tanjug

1 komentar

  1. An fascinating discussion will be worth comment. I do believe that you can write regarding this topic, it might become a taboo subject but typically consumers are insufficient to dicuss on such topics. Yet another. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com