Pogledajte koliko u Crnoj Gori ima milionera - Volim Podgoricu

Pogledajte koliko u Crnoj Gori ima milionera

U Crnoj Gori, po posljednjim podacima, ima 62 milionera građanina koji na računima u ovdašnjim bankama imaju milion i više eura. To je Pobjedi rečeno iz Centralne banke.

“Prema mjesečnim podacima koje su banke dostavile Centralnoj banci na 30. april tekuće godine, u Crnoj Gori ima 62 fizička lica koji imaju depozitu u iznosu milion i više eura. Broj fizičkih lica koji imaju depozit u iznosu milion i više eura je manji za četiri u odnosu na kraj prošle godine”, pokazuju podaci Centralne banke.

Najveći depozit fizičkog lica iznosi 10,6 miliona eura.

Zakon sprečava da se saopšti podatak koja osoba ima najdeblji konto u banci, ali su iz Centralne banke kazali da građanin nije naš državljanin, već stranac nerezident.

Najviše je građana koji na računu imaju od jedan do pet miliona njih 58. Troje ima depozit od pet do 10 miliona, a jedno 10 do 20 miliona.

Pobjeda podsjeća da je na kraju prošle godine bilo 66 milionera, a najveći depozit fizičkog lica iznosio je 17,9 miliona eura. Ni tada se nije radilo o crnogorskom državljaninu nego strancu. I tada je bilo najviše onih koji imaju od milion do pet miliona 63 fizička lica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com