Srednjoškolci Srednje Elektortehničke škole “Vaso Aligrudić” kreirali aplikaciju za Ministarstvo odbrane - Volim Podgoricu

Srednjoškolci Srednje Elektortehničke škole “Vaso Aligrudić” kreirali aplikaciju za Ministarstvo odbrane

Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj Jovićević i Državni sekretar Slobodan Filipović danas su zajedno sa predstavnicima Srednje Elektortehničke škole “Vaso Aligrudić” završili još jedan uspješan projekat iz oblasti informacionih tehnologija, kazali su danas iz Ministarstva odbrane.

Talentovani đaci i profesori iz SEŠ za potrebe ministarstva razvili su aplikaciju za internu upotrebu, koje će unaprijediti poslovne procese.

“Na taj način, iskazana je spremnost sistema odbrane da podrži talentovane srednjoškolce i podspješi njihov razvoj koji u perspektivi može doprinjeti razvoju sistema odbrane i Crne Gore u domenu informacionih tehnologija”, dodaje se u saopštenju.

S obzirom da MO i VCG intezivno rade na modernizaciji informacionih sistema i razvoju sajber sposobnosti, iskazana je otvorenost za proširenje saradnje, koja bi doprinijela obostranom napretku.

“Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore nastaviće da podstiču mlade, njihovu kreativnost i talente”, zaključeno je u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com