Danas HITNA sjednica budvanskog parlamenta, Carević kaže da neće uspjeti PARALELNA SJEDNICA u reži DPS-a - Volim Podgoricu

Danas HITNA sjednica budvanskog parlamenta, Carević kaže da neće uspjeti PARALELNA SJEDNICA u reži DPS-a

Predsjednik SO Budva Krsto Radović, zakazao je za danas održavanje 35. sjednice po hitnom postupku u montažno/demontažnom objektu postavljenom na platou ispred zgrade Opštine, sa početkom u 12 čaova.

Na današnjem zasijedanju, odbornici i javnost biće upoznati na koji način je Ministarstvo finansija uz pomoć Privrednog suda blokiralo račun Opštine na 29,3 miliona eura.

Nakon ove, slijedi nastavak 34. sjednice, koju je predsjednik SO Budva Krsto Radović, o čijoj smjeni će se raspravljati, zakazao za 14 časova.

Prema nezvaničnim informacijama ova partija navodno ima u planu da, u slučaju da Radović danas ne bude smijenjen, organizuje  paralelnu sjednicu sa koalicionim partnerima na lokalnom nivou i izglasa nepovjerenje tom Radoviću i gradonačeniku Marku Batu Careviću.

Na isti način je preuzeta i vlast u Kotoru, nakon što je dio odbornika SDP-a podržao inicijativu DPS-a.

“Krnja vladajuća koalicija u Budvi neće dozvoliti da novoformirana skupštinska većina organizuje paralelnu sjednicu i smjeni predsjednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića, rekao je “Vijestima” gradonačelnik Marko Bato Carević, poručujući da će se svim zakonskim sredstvima boriti da se ne sprovede kotorski scenario.

“Mogu se oni sastajati po svim njihovim kazamatima i pećinama, ali to građani znaju i to je važnije. Hoće li preuzeti vlast na dva ili tri mjeseca, nije ni to važno, jer znam sigurno da će biti apsolutni gubitnici kada narod ponovo na izborima bude odlučivao”, rekao je Carević “Vijestima”.

Budvanski parlament ima 33 odbornika, u savezu koji vrši vlast je 16 predstavnika građana iz DF-a, Demokrata, SNP-a, DEMOS-a, GP URA i SDP-a.

Nova skupštinska većina ima 17 odbornika iz DPS-a, Crnogorske, Socijaldemokrata i uz njih je nezavisni odbornik Stevan Džaković (bivši odbornik Pokreta za promjene).

Nakon burne sjednice povodom glasanja o smjeni Careviću, kada do toga nije došlo iz DPS-a su najavili krivične prijave. Iz Ministarstva javne uprave su poručili aktuelnoj budvanskoj vlati da su prekršili zakon, na šta im je odgovoreno da ih mišljenje ministarke resornog ministarstva Suzane Pribilović “interesuje koliko lanjski snijeg”.

Lokalni izbori u Budvi trebalo bi da budu održani u septembru.

A.K.

PROČITAJTE I OVO

NE STIŠAVAJU SE STRASTI U BUDVI: Odbornik DF-a tvrdi da mu je prijetio suprug koleginice iz DPS-a

RAĐENOVIĆ: Desant na vlast u Budvi završen je fijaskom

U BUDVI BEZ GLASANJA O SMJENI CAREVIĆA: Opozicija napustila sjednicu poslije ponoći, nova zakazana za 29. jun (VIDEO)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com