Home / Najčitanije / Policajac SASUO 5 METAKA u nenaoružanog latino mladića koji je KLEČAO PRED NJIM (FOTO)

Policajac SASUO 5 METAKA u nenaoružanog latino mladića koji je KLEČAO PRED NJIM (FOTO)

Šon Monterosa (22) nastradao je u noći između ponedeljka i utorka kada je policajac iz automobila, kroz vjetrobransko staklo, sasuo u njega pet metaka! Policija sve do konferencije za medije u srijedu nije otkrivala da je mladić ubijen, niti okolnosti njegove smrti.

Protestant iz Valeja u Kaliforniji koga je policija upucala u utorak tokom protestnih nereda klečao je na zemlji i nije bio naoružan, prenose lokalni mediji.

Šef policije Šavni Vilijams juče je rekao da je policajac vjerovao da iz Šonovog džepa viri pištolj, pa je otvorio vatru zbog te “pretpostavljene prijetnje”.

Kasnije je utvrđeno da je “oružje” koje se nalazilo u džepu Šonovog duksa zapravo bio 20 centimetara dug čekić.

Policajac koji je upucao mladića, veteran sa 18 godina radnog staža, poslat je na administrativno odsustvo.

Ubistvo se dogodilo u noći kada su u Valeju, kao i u ostatku Amerike, bijesnili nasilni protesti, uz pljačke i vandalizam. Te večeri je oko 100 ljudi opkolilo policijski stanicu.

Smrt mladića, koje je bio latino porijekla, dodatno će razbuktati rasne tenzije u gradu u kome se manjine godinama žale na nejednak tretman od strane policije, tvrde lokalni mediji.

U Americi su buknuli nemiri nakon što je policajac Derek Šovin prilikom privođenja usmrtio nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda tako što mu je, kako se navodi u krivičnoj prijavi, osam minuta i 46 sekundi (8:46) držao prislonjeno koljeno na vratu. Šovin je optužen za ubistvo drugog stepena, a u međuvremenu su privedene i njegove kolege.

Rasni protesti koji su uslijedili nakon smrti Flojda proširili su se na oko 150 gradova u zemlji, ali i brojne prijestonice širom svijeta. Mirni skupovi brzo su prerasli u nasilnu pobunu koja je već odnijela mnoge živote, kako među demonstrantima, tako i među policijom.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com