Slikali se i otvorili bulevar ka Tuzima a ZABORAVILI trotoare i BICIKLISTIČKE STAZE (FOTO) - Volim Podgoricu

Slikali se i otvorili bulevar ka Tuzima a ZABORAVILI trotoare i BICIKLISTIČKE STAZE (FOTO)

Predsjednik države Milo Đukanović, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, predsjednik Skupštine Opštine Tuzi Fadilj Kajošaj, direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača, kao i predstavnik kompanije Bemax koja je izvodila radove, otvorili su prvu dionicu bulevara od Podgorice ka Tuzima, na Dan nezavnisnosti, ali javnost je ostala uskraćena za važne informacije – da su “zaboravili” da izgrade trotoar i biciklističku stazu koja je bila predviđena projektom

Iako je gradonačelnik Ivan Vuković kazao da bulevar nije “kompletan” jer nije završena eksproprijacija sa Plantažama iz ove kompanije su saopštili da su dali saglanost za gradnju, a da se postupak eksproprijacije završi naknadno. Radi se o svega 123 kvadrata zemljišta za koju je tražena saglasnost.

Ipak, prema riječima Aleksandra Lakovića, vlasnika firme Civil inžinjering koja je radila projekat saobraćajnice, prva faza bulevara ka Tuzima morala je biti završena u cjelini, sa trotoarima i biciklističkim stazama, jer je tako predviđeno projektom. Kako je Laković kazao za Dan, projektom nije predviđeno da gradnja traje u više faza.

“Prvu fazu bulevara projektovao sam sa trotoarima i biciklističkom stazom, kao i srednjim razdjelnim ostrvom. Ne znam kako je rađeno i kako definišu faze, ako one nijesu predviđene projektom. Ako u projektu nije definisana izgradnja u fazama ne može se tako raditi. Projektom se moraju definisati faze, jer postoji nešto što se može, ili ne može uraditi ili što uslovima nije dozvoljeno. Prva faza bulevara ka Tuzima koja je završena po projektu nije predviđena za fazne radove, već da se izjedna uradi cijela ulica”, rekao je Laković.

Predsjednik Milo Đukanović  kazao je na svečanom otvaranju bulevara da uprava Glavnog grada čini “ogromne napore na daljem infrastrukturnom uređenju Podgorice”.

“Pokazuje se odgovornost nove gradske uprave prema obećanjima datim u predizbornoj kampanji, što je važan aspekt svakog političkog djelatnika. Završetkom ovog bulevara potvrđuje se ozbiljnost namjere da sa svim susjednim opštinama izgradi saobraćajnica bulevarskog tipa i da na taj način poboljša komunikaciju ljudi između Glavnog grada i gradova koji se graniče sa Podgoricom”, kazao je predsjednik Crne Gore.

V.M.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com