​ISTRAGA O INCIDENTU U ISTRAŽNOM ZATVORU U SPUŽU: Drecun i njegovi cimeri osumnjičeni za pokušaj ubistva - Volim Podgoricu

​ISTRAGA O INCIDENTU U ISTRAŽNOM ZATVORU U SPUŽU: Drecun i njegovi cimeri osumnjičeni za pokušaj ubistva

Pritvorenika Nikolu Drecuna i njegove cimere iz ćelije Istražnog zatvora, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj ubistva Nikšićanina Ranka Radulovića.

“Povodom Vaših pitanja obavještavam Vas da je povodom događaja od 03.06.2020.godine, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, u Specijalnom državnom tužilaštvu formiran predmet zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršeno krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo ubistvo u pokušaju u kojem predmetu je izviđaj u toku, a više podataka i informacija se radi zaštiti zaštite interesa tajnosti postupka ne mogu saopštiti”, odgovorila je Vijestima portparolka tog tužilaštva, specijalna tužiteljka Sanja Jovicević. Drecun je prije tri dana, tokom šetnje u krugu Istražnog zatvora, pretrčao u krug u kom je bio Radulović i dva puta ga ubo u predjelu leđa.

SDT je ranije preuzelo predmet ranjavanje Radulovića u Istražnom zatvoru u Spužu.

To je Vijestima juče saopšteno iz podgoričkog Višeg državnog tužilaštva, čiji tužioci su obavili uviđaj nakon što je šezdesetogodišnji Nikšićanin improvizovanim bodežom dva puta uboden u leđa, dok se rekreirao iza spuških bedema.

“Od strane dežurnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, obavljen je uviđaj povodom događaja u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, kada je pritvoreno lice R.R. zadobilo povrede, nakon čega je dalji rad povodom navedenog događaja preuzelo Specijalno državno tužilaštvo”, piše u odgovorima Vijestima, koje je potpisala tužiteljka Lepa Medenica.

Radulovića je napao pritvorenik Nikola Drecun, koji je nakon saslušanja, smješten je u samicu, rečeno je Vijestima nezvanično iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Više izvora saopštilo je “Vijestima” da je u pitanju nastavak rata kriminalnih grupa, okupljenih oko škaljarskog i kavačkog klana.

Šezdesetogodišnjak je šetao takozvanim većim krugom u kojem se rekreiraju pritvorenici, kada je iz manjeg kruga za šetnju dotrčao Drecun i dva puta ga ubo u leđa, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Dva kruga odvojena su betonskim zidom, ali zajedničke stepenice vode do oba terena.

Nije jasno kako je dvadesetšetogodišnji Cetinjanin uspio da utrči u zabranjenu zonu naoružan i napadne šezdesetogodišnjaka. Nadležni će utvrditi da li je i ko od zaposlenih napravio propust tom prilikom.

“Drecun nije savladao bilo kojeg stražara da bi došao do Radulovića”, kazao je sagovornik Vijesti.

Radulović predvodi ekipu navodno blisku škaljarskom kriminalnom klanu, dok je mladi Cetinjanin, prema istim informacijama, vojnik takozvanog kavačkog klana.

Oni nijesu mogli imati kontakt, pa ni konflikt unutar zatvora, jer zatvorske vlasti, kako tvrde,vode računa da se članovi suprotstavljenih klanova ne srijeću iza rešetaka.

Radulović je uoči incidenta šetao sa cimerima iz svoje ćelije, a Drecun sa kolegama iz svoje sobe, među kojima su i navodni članovi kavačkog klana Radislav Gile Stanišić i Nemanja Zurovac.

“Vijestima” je rečeno da je ista ekipa istovremeno već duže šetala odvojenim krugovima. Ta informacija nije zvanično potvrđena.

U toku je suđenje Raduloviću u podgoričkom Višem sudu, koji se tereti za stvaranje kriminalne organizacije.

Grupa kojoj navodno pripada, planirala je, prema optužnici, više likvidacija, među kojima i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina. Drecun je uhapšen sredinom februara 2019. godine, a iz Uprave policije tada je saopšteno da su njihovi službenici u kratkom roku identifikovali, locirali i lišili slobode lice osumnjičeno da je sakrilo improvizovanu eksplozivnu napravu u suterenu jedne stambene zgrade…

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je osumnjičeni imao namjeru da skrivenu eksplozivnu napravu upotrijebi prilikom izvršenja teških krivičnih djela”, saopšteno je iz policije.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com