BUDVANSKE TURBULENCIJE: Carević precrtao Bulatovićevo ime na platnom spisku - Volim Podgoricu

BUDVANSKE TURBULENCIJE: Carević precrtao Bulatovićevo ime na platnom spisku

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević precrtao je ime potpredsjednika Opštine Vladimira Bulatovića na platnom spisku i time zabranio isplatu zarade svom doskorašnjem zamjeniku.

Carević je razriješio dužnosti krajem aprila potpredsjednika Opštine, kada je i objelodanjeno da će Crnogorska, na čijem se čelu nalazio Bulatović, predati incijativu za smjenu prvog čovjeka Budve.

Bulatović je tada otišao na odmor, a u međuvremenu je Carević naložio i da mu se zabrani pristup kancelariji, te je navodno i promijenjena brava. U petak, kada su isplaćene zarade zaposlenima u lokalnoj upravi, nakon dojave da će Ministarstvo finansija blokirati opštinski račun, Carević je na platnom spisku, nakon što je uvidio da je na njemu Bulatović, precrtao njegovo ime i potom potpisao dokument.

Bulatović je juče “Vijestima“ kazao da će to biti još jedan, treći u nizu procesa koji će voditi protiv Opštine.

“Zarada mi je obračunata, a on je prekrižio moje ime na platnoj listi. Do tog dokumenta sam došao na osnovu zahtjeva za slobodan pristup informacijama. Nažalost, ne mogu Carevića da tužim, nego ću morati Opštinu, ali i to će doći na red“, istakao je Bulatović.

Očekuje da će Upravna inspekcija u što kraćem roku završiti postupak, jer je prijavio da je rješenje o razrješenju koje je donio Carević nelegalno. “Zabranjen mi je pristup radnom mjestu. Na toj kancelariji nikada nije ni bila brava, niti sam imao ključeve. To je ono što je najsmješnije. Osporio sam način razrješenja, i osporavam zabranu ulaska u kancelariju. Mene je imenovala Skupština opštine i ona može da me razriješi“, kazao je Bulatović. On je naglasio da je dobio antidatirano rješenje 18. maja, na koje piše datum razrješenja 27. april.

“Carević me je razriješio 27. aprila i napisao da to stupa na snagu davanjem saglasnosti Skupštine opštine. Onda mi na isti način, ali 20 dana kasnije, uručuje da Skupština opštine ne može da odlučuje, pa on sam potvrđuje svoje rješenje. To je smiješna stvar, da mi nakon 20 dana daje rješenje, koje je donio 27. aprila, kada mi je uručio i prvo rješenje. Podsjećam da su 18. maja već bile zakazane sjednice lokalnog parlamenta, što znači da su zasjedanja mogla biti održana“, naglasio je Bulatović.

On je dodao da mu je bio zabranjen ulazak i na sjednicu Skupštine opštine 29. maja, kada se razmatrala incijativa Crnogorske za smjenu Carevića. “On je na dan održavanje sjednice dostavio skupštinskoj službi to antidatirano rješenje, na osnovu čega oni odlučuju da mi zabrane prisustvo Skupštini. Zna se i zašto, jer im smeta da neko ko bilo kojim drugim rječnikom može da legitimiše neke stvari“, naglasio je Bulatović.

Carević je u svome obrazloženju o smjeni Bulatovića naveo da on nije reizabran nakon što je nekadašnji predsjednik Opštine Dragan Krapović podnio ostavku. U Carevićevom kabinetu tvrde da je Skupština opštine morala ponovo da glasa za izbor Bulatovića, čime je punih 16 mjeseci bio nelegalno u fotelji drugog čovjeka grada. Zato je i zatraženo da se pokrene postupak pred sudom da Bulatović vrati 15 plata koje je primio.

 

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com