Home / NOVOSTI / LJAJIĆ: U Crnu Goru izvozimo kao u Kinu, Ameriku i Tursku zajedno

LJAJIĆ: U Crnu Goru izvozimo kao u Kinu, Ameriku i Tursku zajedno

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je u Novom danu kako Srbija u Crnu Goru izvozi kao u Kinu, Ameriku i Tursku zajedno, i da smatra da je u interesu Srbije da ima dobre odnose sa svim zemljama u regionu.

“Tenzije se nekad moraju okončati, ne možete vječno živeti sa svojim komšijama u tenzijama. Kad sam govorio o tim odnosima, govorio sam jezikom vrlo jednostavnih brojki koje govore o tom odnosu. Crna Gora ima interes da se ostvari potpuno slobodan protok ljudi, oni imaju interes, kao što imamo i mi, jer mi tokom ljetnje sezone prodajemo više robe Crnoj Gori nego inače”, kaže Ljajić.

Istkao je i da Srbija želi normalizaciju i da se ova stvar što prije riješi.

“Vjerujem da će državni organi da revidiraju ovu odluku i omoguće da i turisti iz Srbije normalno putuju”, kaže on.

Ekonomija mora da bude ispred politike

Prema njegovim riječima, “ekonomija mora da bude ispred politike”.

“Zaista mislim da u suštinskom smislu nema napretka u bilo kom društvu u bilo kojoj zemlji u kojoj je politika prva o kojoj se govori. Ekonomija mora da bude na prvom mjestu, to zvuči kao fraza, ali ja to suštinski govorim, debata jeste potrebna i oko drugih tema”, kaže on.

Druga vlada u Prištini koja pada zbog taksi, vjerujem da će biti ukinute

Ljajić je komentarisao stanje na Kosovu i kazao kako je prva Haradinajeva Vlada pala zbog toga što je uveo takse od 100 odsto, te da je ovo druga vlada koja na direktan ili indirektan način pada zbog taksi ili recipročnih mjera.

“Vjerujem da će one biti na neki način uklonjene, da počne trgovina normalno da funkcioniše, a s druge strane da se otvori prostor političkom dijalogu”, kaže on.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com