Dacić se u vrijeme ubistva nalazila u stanju bitno smanjene uračunljivosti - Volim Podgoricu

Dacić se u vrijeme ubistva nalazila u stanju bitno smanjene uračunljivosti

U nalazu i mišljenju tima vještaka neuropsihijatrijske struke u predmetu Razije Dacić, optužene za ubistvo osamnaestogodišnjeg B.V, navodi se da se u vrijeme ubistva nalazila u stanju bitno smanjene uračunljivosti, piše podgorički list Dan.

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Dacićeve koja je i ranije osuđivana na osam godina zatvora kada je došlo do nasilne smrti njenog i djeteta njene prijateljice u požaru 1999. u Rožajama.

Kontrola optužnice za ubistvo B.V. zakazana je za utorak u Višem sudu u Podgorici pred vijećem sudije Borisa Savića.

Prema navodima optužnice, Razija Dacić je 28. novembra 2019. godine u Podgorici u svom stanu ubila B.V. tako što ga je, nakon prepirke, ubola nožem u predjelu grudi nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

“Da je optužena izvršila krivično djelo koje joj se stavlja na teret proizilazi iz do sada prikupljenih dokaza, i to iz nalaza i mišljenja vještaka ljekara obducenta, iz kojeg proizilazi da je smrt oštećenog nasilna, te iz odbrane okrivljene koja nije sporila da je došlo do svađe između nje i sada pokojnog B.V. i da ga je ubola nožem u predjelu grudi, nakon čega je B.V. izašao ispred vrata gdje je pao. Tokom istrage pribavljen je i izvještaj o DNK vještačenju i trasološkom vještačenju po naredbi Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, te obavljeno njeno psihijatrijsko posmatranje i pregled, koje je takođe određeno naredbom tog tužilaštva”, piše u optužnici koju je potpisala zamjenica višeg državnog tužioca Maja Jovanović.

1 komentar

  1. That is the fitting blog for anyone who desires to seek out out about this topic. You realize a lot its virtually onerous to argue with you (not that I truly would need…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com