ISTRAGA UBISTVA ZVICEROVOG KUMA MARKA VUKOVIĆA: Pecu Pitbula izručuju Srbiji? Čeka ga 40 godina robije - Volim Podgoricu

ISTRAGA UBISTVA ZVICEROVOG KUMA MARKA VUKOVIĆA: Pecu Pitbula izručuju Srbiji? Čeka ga 40 godina robije

Ukrajinsko pravosuđe trebalo bi da odluči da li će srpskim kolegama ustupiti vođenje postupka protiv osumnjičenog za ubistvo Marka Vukovića u Beogradu

Nakon što je otkriveno da je Nišlija Petar Jovanović (46), zvani Peca Pitbul, osumnjičen za ubistvo Marka Vukovića (41), kuma navodnog vođe kavačkog klana, 17. januara na Bežanijskoj kosi u Beogradu, nadležni organi iz Ukrajine razmatraju mogućnost da ga izruče Srbiji.

Podsjetimo, Jovanović je 26. maja uhapšen u Odesi zbog sumnje da je sa još jednim državljaninom Srbije i dvojicom državljana Crne Gore učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera (37), navodnog vođe kavačkog klana. – Policija iz Srbije je u aprilu obavijestila ukrajinske kolege da se osumnjičeni za teško ubistvo u Beogradu nalazi na njihovoj teritoriji. Međutim, osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe, među kojima je bio i Jovanović, imali su krticu u tamošnjoj policiji.

S leva: Marko Vuković, Radoje Zvicer i Petar Jovanović
S LEVA: MARKO VUKOVIĆ, RADOJE ZVICER I PETAR JOVANOVIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA, DETECTIVE-INFO.COM.UA

Zbog toga je Jovanović, kako se sumnja, uspio da počini još jedno krivično djelo – objašnjava izvor i dodaje:

– Protiv Pece Pitbula je u Srbiji podnijeta krivična prijava za teško ubistvo. Međutim, njemu i u Ukrajini prijeti robija zbog sumnje da je učestvovao u ranjavanju Zvicera. Zasad nema pouzdanih informacija o tome da li će ukrajinsko pravosuđe odlučiti da srpskim kolegama ustupi vođenje postupka, a ukoliko se to dogodi, Pitbul bi mogao da bude osuđen i na 40 godina – pojašnjava izvor.

Ukrajinsko pravosuđe razmatra i mogućnost da Radoja Zvicera i njegovu ženu Tamaru protjera.

– Moguće je da ih predaju crnogorskim vlastima. Takođe, ukoliko ih Crna Gora ne potražuje, a posjeduju pasoš i neke druge zemlje, biće deportovani u tu zemlju – prenio je podgorički Dan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com