PODGORICA: Nova rasvjeta za bezbjednije pješačke prelaze - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nova rasvjeta za bezbjednije pješačke prelaze

Komunalne usluge u sklopu redovnih aktivnosti na modernizaciji javne rasvjete, a u skladu sa Preporukama za projektovanje, izvođenje i održavanje javne rasvjete na teritoriji Glavnog grada  su postavile specijalno osvjetljenje za pješačke prelaze na Bulevaru Stanka Dragojevića, što ujedno predstavlja i prve instalacije ove vrste.

“Ovo osvjetljenje obuhvata četiri stuba sa svetiljkama u crno-žutoj boji, kako bi vozačima ukazivali na blizinu pješačkih prelaza. Rasvjeta je postavljena na  pravcu  od Bulevara Jovana Tomaševića do centra grada, te je na ovaj način bezbjednost pješaka podignuta na veći nivo”, saopšteno je iz Pg biroa.

“Pješački prelazi bi trebalo da budu mjesta na kojima je bezbjedno preći ulicu i da budu jasno uočljivi vozačima koji se približavaju prelazu. Osvjetljenjem pješaka odozgo i bočno kreira se pozitivni kontrast koji omogućava sagledavanje lica i odjeće pješaka, što dodatno povećava bezbjednost, jer vozač vidi pješaka kao osobu, a ne samo kao siluetu”, navodi se u saopštenju.

“Glavni grad sa svojim privrednim društvima će i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim projektima kako bi se nivo bezbjednosti pješaka još više povećao, a naš grad učinio ljepšim i sigurnijim mjestom za život i rad”, zaključili su iz Pg biroa.

2 komentara

  1. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later. All the best

  2. This could be the correct blog for would like to check out this topic. You are aware of a great deal of its virtually tricky to argue together with you (not too I just would want…HaHa). You certainly put a different spin with a topic thats been written about for several years. Great stuff, just great!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com