U Spužu zatvorenik sam sebe ranio, prebačen u Klinički - Volim Podgoricu

U Spužu zatvorenik sam sebe ranio, prebačen u Klinički

Zatvorenik Milan Mihajlović, koji je osumnjičen da je početkom godine napao ćerku sudije Suzane Mugoše, Anu Mugošu, ranio je sam sebe u spuškom zatvoru, saznaje Dan.

Iz te institucije su pojasnili da je on 3. juna 2020. godine odbio da postupi po naređenju službenika obezbjeđenja, koji su obavljali redovne procedure (ustajanje i brojanje zatvorenika), i spriječio ulazak službenika u sobu u kojoj je smješten, te da su službenici obezbjeđenja prema njemu upotrijebili sredstva prinude (fizička snaga i sprej sa nadražujućim dejstvom).

“Shodno Zakonu o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti, prema zatvoreniku je preduzeta posebna mjera predostrožnosti, odvajanje od ostalih zatvorenika, smještajem u jednokrevetnu prostoriju. Nakon smještaja u jednokrevetnu prostoriju imenovani je izvršio samopovređivanje dijelom žileta u predjelu podlaktice. Zbog navedenog zatvorenik je, po ukazanoj medicinskoj pomoći od strane zatvorskog ljekara, upućen u KCCG radi dijagnostike povrede, nakon čega je vraćen u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija”, odgovorili su za Dan iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako su ranije pisali mediji, ćerka sudije Suzane Mugoše napadnuta je ispred zgrade Ministarstva vanjskih poslova. Tada je medijima nezvanično saopšteno iz policije da je Ana Mugoša prijavila da je napao Milan Mihajlović, nakon čega je muškarac saslušan u prostorijama CB Podgorica.

Obaviješten je tužilac, koji je naložio da se Mihajlović uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti.

 

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com