BRČVAK: Ja sam bolje naučio sa malo, nego sa puno, tako da nemam straha

Neminovno je da će poslije zdravstvene krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa uslijediti ekonomska, ali i da mnogi građani Crne Gore umiju dobro da se snađu u kriznim situacijama,  kazao je biznismen i filantrop Hajriz Brčvak za Glasnik Privredne komore.

“Ja sam bolje naučio sa malo, nego sa puno, tako da nemam straha, a ono što sam dao ne mogu izgubiti”, poručio je Brčvak i dodao da se u Njemačkoj, gdje živi i radi, najavljuje recesija i do devet odsto, što bi prouzrokovalo najveću krizu od 1929. godine.

“Naše kompanije su se spremile i sve smo uradili što je do nas. Ljudi su osigurani, dobavljači i porezi plaćeni. Ono što smo mogli da uradimo za svoj narod i svoju državu, uradili smo”, rekao je Brčvak.

Njegova kompanija zapošljava više od 450 radnika i bavi se izgradnjom optičkih mreža u Njemačkoj.

Što se tiče Crne Gore, imao je u planu kompletiranje objekta u Starom Baru i početak gradnje još jedne stambene zgrade u novom Baru.

“Zbog trenutne situacije, kompletiranje našeg rizorta će se produžiti i odložiti za narednu sezonu. Što se ostalih investicija tiče, pratićemo pažljivo razvoj ekonomije u svijetu i Crnoj Gori, te shodno tome djelovati”, rekao je Brčvak.

Kako je rekao, u Njemačkoj ima dovoljno ugovorenih poslova za naredne tri godine, ali očekuje mali pad prometa i oporavak već od septembra.

“Sa tom prognozom bi svi mi u kompaniji bili zadovoljni”, rekao je Brčvak.

Brčvak je, tokom epidemije, uputio najveću pojedinačnu donaciju Nacionalnom koordinacionom tijelu od 100 hiljada eura i 180 hiljada dolara. On već godinama šalje humanitarnu pomoć, naročito u Bijelo Polje, odakle vodi porijeklo.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close